ASPEN (adressa.no): Snowboardesset fra Trondheim sa før Big Air-finalen natt til lørdag at han slett ikke hadde noe mer å bevise i øvelsen han har vunnet tre X Games-gull tidligere.

Det var rett og slett ikke en prioritert oppgave, og så endte det også med exit etter det innledende finaleheatet.

I slopestylefinalen, derimot, som går av stabelen lørdag kveld norsk tid er forventningene noen helt andre.

Vil teste triksene

Tidligere i uken vant Horgmo kvalifiseringen, og senere i vinter venter hans første OL med slopestyle på programmet.

— Dette er en god testkonkurranse. På én måte kan det være greit å spare seg litt, men på en annen side er det greit å teste at alle triksene jeg har lyst til å gjøre sitter. Jeg vil prøve det meste, og det er definitivt et par ting jeg har planer om å vise, sier Horgmo til adressa.no.

Han er én av fire nordmenn som deltar i lørdagens slopestylefinale for menn. Bronsevinner fra nattens Big Air-konkurranse, Ståle Sandbech, deltar også. I tillegg er Emil Ulsletten og Aleksander Østreng kvalifisert for finalen.

— Lov å tro på Buaas

Kvinnenes konkurranse går like etter – med Kjersti Buaas og Silje Norendal på startlisten.

— Jeg tror det er veldig mange som ser på Torstein som favoritt. Det gjør jeg også, sammen med Mark McMorris og Ståle (Sandbech). Det er fem-seks stykker det står mellom, og det kommer an på hvem som har dagen, sier landslagssjef Thomas Harstad om Horgmos gullmuligheter.

Når det gjelder Kjersti Buaas er det også lov å ha forventninger, mener han.

— Hun har kjørt bra på trening, og er en rutinert kjører. Jeg ser absolutt på henne som en sterk kandidat til en pall. Hun har kjørt bra i hele vinter, og viser at det kan funke når det sitter. Men nivået har blitt utrolig mye høyere, så det er ingen "walk in the park". Hun vil komme som en underdog, men en underdog vi har tro på, i hvert fall, sier Harstad.

Silje Norendal er også blant favorittene.

Mennenes finale vises på NRK3 klokken 2000, mens kvinnenes finale går klokken 2115.