Den savnede Stabæk-spilleren Tor-Marius Gromstad (22) ble mandag funnet død etter et fall på en byggeplass i Oslo sentrum.

Budskapet ble mottatt med sorg i hele Fotball— og Idretts-Norge.

I ettermiddag ble han minnet på hjemmebanen Nadderud Stadion ved Bekkestua i Bærum. Ledere, spillere og fotballfans, først og fremst fra Stabæk, men også fra andre klubber, kom for å vise unggutten respekt.

- Vi startet dagen i dag med håp om at vi skulle finne Tor-Marius i god behold. Så fikk vi den tragiske beskjeden 9.30. Da hadde vi allerede avtalt å møte spillere og støtteapparat sammen med kriseteam kl. 10, men måtte bringe et annet budskap enn vi hadde håpet , sier Stabæks daglige leder Hallgeir Åndal til Aftenposten.no.

Minnesmerke

I et hjørne ved hovedtribunen var det et minnesmerke over Tor-Marius Gromstad, fullt av blomster som sørgende fans hadde lagt der gjennom hele dagen. Gromstads drakt nummer 16 i blått og i hvitt, et stort bilde av midtstopperen, smilende var oppstilt.

Tor-Marius Gromstad ble hentet til Stabæk fra FK Arendal i 2007. Onsdagens eliteseriekamp mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal er utsatt på grunn av dødsfallet.

— Nå er det snakk om å være sammen, ta vare på hverandre, snakke om perspektiv og at den situasjonen vi er oppe i med fotballen, ikke er så viktig på en dag som denne, sier Åndal.

— Vi har også hatt tett kontakt med Tor-Marius’ familie, det er de som sitter tyngst oppi det, så vi prøver å være der for dem i den grad vi kan det, fortsetter Stabæk-lederen.

Tirsdag blir det avholdt minnestund i Jar kirke kl. 19.