KRISTIANSAND: Juryen fra Los, Vest-Agder Idrettskrets og Fædrelandsvennen har bestemt at disse fem skal være med i den avgjørende finalerunden.

Prisen de kjemper om er «Folkets Ildsjelpris», som deles ut under Idrettsgalla Sør i Sparebanken Sør Amfi lørdag 3. november. Det er representanter for idretten og idrettslagene i Vest-Agder som har nominert kandidater.

Nå kan du være med å stemme fram din favoritt. Se hvordan du stemmer per SMS i bunnen av saken.

Under kan du danne deg et lite inntrykk av kandidatene som er plukket ut. Fædrelandsvennen skal imidlertid presentere hver enkelt kandidat grundigere de neste dagene. Men det er bare til å begynne å stemme allerede nå.

Nils Aurebekk (78)

Født: 16. mars 1940

Sivil status: Gift med Ragnhild, far til Knut og Inger.

Bosted: Aurebekk i Torridal

Klubb: Torridal IL

Idrett: Skiskyting, orientering.

Nils Aurebekk Foto: Nicolai Gaustad Olsen

– Nils er en bauta både for orientering og skiidretten i Torridal. Han er alltid blid og hjelpsom, inkluderende, reflektert og åpen for nye innspill når det er utfordringer som skal løses i klubben. Nils er alltid til stede, og genuint opptatt av å opprettholde et tilbud for barn og unge, sier Paal Espen Dybvik, styreleder for håndballgruppa til Torridal om 78-åringen med 60 år bak seg som ildsjel i idrettslaget.

Bjørner Ellingsberg (54)

Født: 19. april 1964

Bjørner Ellingsberg Foto: Privat

Sivil status: Gift med Eva Ellinor, far til Simon (34), Karoline (27) og Anders (15)

Bosted: Øvrebø

Klubb: Øvrebø IL

Idrett: Skiskyting, håndball, fotball.

– I tillegg til å ha vært både fotball- og håndballtrener i Øvrebø, har Bjørner de siste årene lagt ned fantastisk mye av fritiden sin for å reise det nye ski- og skiskytteranlegget på Sandripheia. Han har også vært utrolig flink til å søke om midler som har vært med på å finansiere anlegget. Bjørner er alltid blid og positiv, sier Eva Linn Myrstad, medlem i Øvrebø IL.

Terje Dag Østhassel (68)

Født: 29. november 1950

Sivil status: Samboer Elin Karlsen, far til Christin (46), Ingunn (42) og Mette (38)

Bosted: Hanneviktoppen

Klubb: Kristiansand Badmintonklubb, Donn, Søm Squash Klubb

Idrett: Badminton, fotball, squash

Terje Dag Østhassel Foto: Mai Linn Tronstad

– Terje Dag har gjennom 50 år betydd svært mye for badmintonsporten, både lokalt og nasjonalt. Han har vært trener for alle KBKs beste spillere, men også for nybegynnerpartier og de yngre spillerne. Selv om han nå har tredd inn i pensjonistenes rekker, står han fortsatt på for klubben, blant annet er han en fantastisk støttespiller for klubbens hovedtrener som kommer fra Nederland. Terje var lærer av yrke, og klubben har fått stor glede av hans pedagogiske evner, skriver Øyvind Berntsen, styreleder i KBK, i nominasjonen av Østhassel.

Inger Steinsland (69)

Født: 9. august 1949

Sivil status: Alene

Bosted: Lund

Klubb: KIF Fridrett

Idrett: Friidret

Inger Steinsland Foto: Anne Smith Lorentz

– Etter at Inger ga seg som aktiv fortsatte hun hun som trener i KIF, og de siste årene har hun lagt ned en formidabel jobb i styret. Mye takket være henne har KIF arrangert en rekke større og mindre friidrettsstevner på Stadion de siste årene. Inger er aldri redd for å ta i et tak, hun er raus som person og har en egen evne til å få oss andre til å yte maks, sier Bente Økland, nestleder i KIF.

Kalle Glomsaker (61)

Født: 6. april 1957

Sivil status: Samboer med Anne Ousland, far til Marie (29) og Hilde (24)

Bosted: Mandal

Klubb: Mandal og Halse IL

Idrett: Friidrett.

Kalle Glomsaker Foto: Reidar Kollstad

– Kalle er en fantastisk motivator, én som ivaretar alle, har særlig omtanke for nye landsmenn, han er høyt respektert, og han gjør og har gjennom flere tiår gjort vanvittig mye for løpemiljøet i Mandal. Kalle er den som gjennom mange år har gått foran i rekrutteringen av nye talenter i løpemiljøet og han er fremfor alt deres trener. Kalle er alltid på farten for friidretten. Helg etter helg bruker han på arrangement, møter og samlinger, og i uka er det trening. Slik har han holdt på i 40 år og kanskje mer. Han har lagt ned titusenvis av timer, skriver Rune Stokke i Mandal maratonklubb.

  • Les mer:

Fakta om Folkets ildsjelpris

To priser, én i Vest-Agder som kåres av Fædrelandsvennens lesere og én i Aust-Agder som kåres av Agderpostens lesere.

Idrettslag på Sørlandet har nominert kandidater.

Kriteriet for å vinne er at vedkommende over tid skal ha lagt ned en ekstraordinær frivillig innsats for sitt idrettslag.

En jury fra Los, Vest-Agder Idrettskrets og Fædrelandsvennen har plukket ut fem kandidater i Vest-Agder, mens tilsvarende er gjort i Aust-Agder.

Lesere kan stemme fram sin favoritt ved å sende sms til 03811, og skriv «ILDSJEL», samt en bokstav, avhengig av hvem du stemmer på. For eksempel «ILDSJEL A», hvis du stemmer på Nils Aurebekk.

  • «ILDSJEL A»: Nils Aurebekk

  • «ILDSJEL B»: Bjørner Ellingsberg

  • «ILDSJEL C»: Terje Dag Østhassel

  • «ILDSJEL D»: Inger Steinsland

  • «ILDSJEL E»: Kalle Glomsaker

Avstemningen varer fram til tirsdag 30. oktober klokka 09.00.

PS: Kun én stemme teller per telefon.

De to med flest stemmer i hvert fylke går til finale. Deretter nulles alle stemmene ut og det stemmes på ny over de to finalekandidatene.

Vinneren utropes på Idrettsgalla Sør i Sparebanken Sør Amfi lørdag 3. november.