Manchester United's manager Alex Ferguson listens a question from a journalist during a press conference Monday, July 23, 2012 in Shanghai, China. Members of England's Premier League football club team arrived in Shanghai for their off session friendly soccer match against Shanghai Shenhua on July 25. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Foto: Scanpix

Van Persie gjennomfører torsdag legesjekk.

– Overgangssummen er avtalt, og det er vi henrykte over. Nå er han på vei hit fra London for en medisinsk sjekk senere. Forhåpentlig går det etter planen. Vi håper han er klar til mandag kveld, sa Ferguson til Manchester Uniteds nettsted torsdag.

Den nederlandske spissen ble toppscorer i fjorårets engelske eliteserie med hele 30 mål. Prisen for overgangen fra en av Uniteds verste rivaler er trolig på over 220 millioner kroner.

– Det er stort å ha en spiller med kvalitetene til Robin van Persie på vei inn i troppen. Jeg er veldig fornøyd, tilføyde Ferguson.

29-åringen scoret 37 mål i alle turneringer i fjorårssesongen da Arsenal endte på tredjeplass i serien og kom til åttedelsfinale i mesterligaen. Londonerne har ikke klart å vinne noe siden FA-cupseieren i 2005. (NTB)