FotballTippeligaen 200710.04.2007Stabæk v BrannFoto: Morten Olsen, DigitalsportLars Bohinen og Daniel Nannskog - Stabæk Foto: Digitalsport

Tidligere denne måneden avslo Viking et bud fra Stabæk på Austbø. Bæringene har imidlertid langt fra gitt opp håpet om å få Viking-keeperen til Nadderud.

I neste uke skal et forbedret bud behandles av klubbens styre. Sportsdirektør i Stabæk, Lars Bohinen, håper på godkjennelse og at budet er godt nok til å få 22-åringen fra Randaberg til Østlandet.

– Vi er i en forhandlingssituasjon der Viking har sine krav. Jeg vil ikke kommentere innholdet i det nye budet, og vi får se hva vi får til, er Bohinens kommentar til Aftenbladet.no.

Vil bort

Austbø har slitt med manglende spilletid siden Thomas Myhre kapret plassen i Viking-målet før cupkampen mot Odd i august i år. Det er årsaken til at Austbø nå er fristet av en overgang til Stabæk.

– Stabæk er en klubb som er på lik linje med Viking. Veien til fast keeperplass i Viking er lang nå. Iven er en veldig god, ung keeper med en stor fremtid foran seg. Det er viktig at han tenker på seg selv nå, sier Austbøs agent, Stig Lillejord.

Austbø har tidligere gjort det klart overfor Aftenbladet.no at det er uaktuelt å signere ny kontrakt med Viking , så lenge situasjonen er som den er i Stavanger.

Flere klubber interessert

I tillegg til Stabæk har også flere andre klubber i eliteserien ytret sin interesse for den lovende sisteskansen. Lillejord og Austbø ser imidlertid kun på Stabæk som en mulig fremtidig arbeidsgiver.

– Stabæk har vist en seriøs og god interesse i Iven, og han ønsker seg dit. Derfor håper vi klubbene blir enige. Samtidig forholder vi oss naturligvis til kontrakten Iven har med Viking, sier Lillejord.

Austbøs kontrakt utløper etter 2008-sesongen.