SEEFELD/TROMSØ: Kombinertforbundet omtaler det som årets nest viktigste konkurranse i helgen når Nordic Combined Trippel arrangers i østerrikske Seefeld.

Ett skihopp og fem kilometer prolog er innholdet i fredagens distanse. Lørdag får de 50 beste fra fredagens prolog starte. Her er distansen tradisjonell individuell Gundersen (ett hopp og 10 km langrenn), men deltakerne tar med seg resultatene fra fredagens prolog. Det samme gjelder i søndagens jaktstart, men da skal deltakerne gjennom to skihopp og 15 km langrenn.

– Det er tre konkurranser og vanvittig mye prestisje å vinne «Touren». Jeg har endelig fått tilbake energi og har tro på å gjøre det godt i enkeltrenn og kanskje kjempe helt i toppen om jeg får til en god start, sier den Tromsø-bosatte kombinertløperen.

Mye penger og poeng

Sammenlagtvinneren i nyskapningen Nordic Combined Trippel får med seg 200 verdenscuppoeng, og det skal kjempes om totalt 100 000 euro i pengepremier til helga.

– Det er mye penger, poeng og prestisje, sier Klemetsen, som ble nummer to i fjor.

– Det er en bakke jeg har hoppet godt i før og trives i. Det er fine forhold her nede, så jeg har virkelig trua på å gjøre det bra her nede, sier kombinertveteranen, som har flust med tilskuere med seg til Østerrike.

– Både min egen familie, foreldre, søster, onkel og flere bestevenner er her nede. Det er en flott helg å komme og se på og en veldig enkel plass å være. Man trenger ikke bil, det er fint vær og mye annet å gjøre, så jeg anbefaler ofte folk å reise hit, sier Klemetsen.

Viktig for VM-uttak

Klemetsen har ikke lagt skjul på at VM i Falun er det store målet i år, men helgens konkurranse er nesten helt der oppe.

– Det er viktig å begynne å prestere i forhold til VM-uttaket som er snart og dette er nok den enkelthelgen med høyest prestisje i og med at det er så mange poeng å kjempe om og så mange konkurranser. Det er utrolig artig helg å både delta og se på, så jeg håper på gode opplevelser og har truen på det.

– Kombinertsporten trenger virkelig en sånn prestisjefylt helg, og vi gleder oss veldig til konkurransene i Seefeld. Dette blir også en svært viktig helg i vinter. Bare VM i Falun er større for oss i vinter, sier sportssjef Sverre Rotevatn til skiforbundets hjemmeside.