- HÅPET LEVER: Egil «Drillo» Olsen er ikke fornøyd med prestasjonen mot Albania.   - HÅPET LEVER: Egil «Drillo» Olsen er ikke fornøyd med prestasjonen mot Albania. Foto: Scanpix

- Når vi spiller dårlig, må vi tåle kritikken

Men Drillo mener at VM-håpet lever.

TIRANA: — Jeg har en mistanke om at vi er på 2. plass etter neste runde, sier Egil Olsen og tenker på hjemmekampen mot Kypros 6. september.

— Vinner vi de fire siste kampene skal det være vanskelig å holde oss unna en playoff-plass. Førsteplassen i gruppen blir vanskelig – da må vi trolig slå Sveits samtidig som at Sveits taper enda en kamp, sier han.

Drillo møtte pressen på Sheraton hotell dagen etter 1-1 mot Albania. Før disse positive uttalelsene måtte landslagssjefen svare på den krasse kritikken som kom fra eksperter og tidligere landslagsspillere etter fredagens elendige kamp.

— Når vi spiller dårlig, må vi tåle kritikken som kommer, sier Drillo.

Dagen derpå hadde han fortsatt ikke noe godt svar på hvorfor Norge var så svake. Etter kampen pekte han på mulig overtenning blant spillerne. Dagen etter skrøt han av at Albania var solide defensivt og kjempet Norge ut av stilen.

Selv om Norge kun har tatt ett poeng på to kamper mot miniputten Albania, har Drillo tro på at Norge kan komme til VM, først og fremst gjennom å sikre 2. plass og playoff.

— Det hadde sett omtrent helsvart ut med tap i går. Nå er muligheten til stede. Vi har tre hjemmekamper igjen. Gruppen er jevn, og alt kan skje, sier Drillo.

Igjen fikk han spørsmål om hva som skjer den dagen Norge ikke lenger har sjansen til å komme til VM. Vil han da trekke seg?

— Den tid den sorg. I det øyeblikket vi ikke har muligheten vil det være naturlig å se fremover. Men dette er det andre som bestemmer over, sier Drillo.

Norges U21-landslag møter England i EM lørdag. Da sitter Drillo og co på flyet, noe de også gjorde da Norge spilte mot Israel onsdag.

— Jeg kommer sikkert til å bruke en del av de U21-spillerne i høstens kamper, kanskje flere enn de som var med nå. Stefan Johansen har vært med tidligere og er aktuell, sier Drillo.

Tirsdag spiller Norge privatkamp mot Makedonia på Ullevaal. Det blir neppe kamp om billettene etter det Norge presterte i Tirana.

— Jeg forventer ikke noe som helst, sier Drillo når han blir spurt om hvor mange tilskuere han tror vil komme.

Han vil gi sjansen til mange som ikke fikk spille mot Albania.

— Det vil bli et helt annet lag, men ikke sikkert noe dårligere lag. Det forteller oss at vi har mange jevne spillere, sier Drillo.

PS: Magnus Lekven kommer inn i troppen til Makedonia-kampen. På grunn av en lang sesong har kaptein Brede Hangeland fått lov til å slippe privatkampen.

6. september: Norge – Kypros

10. september: Norge – Sveits

11. oktober: Slovenia – Norge

15. oktober: Norge – Island