FOLLO-RANHEIM 0-2

SKI: Etter fire tap på rad, var det en svært glad og lettet trøndergjeng som kunne feire en sliteseier mot Follo. En volley fra Bendik Bye og en sen scoring av Daniel Krogstad sørget for at trønderne igjen kunne juble for tre poeng. Og dermed er Ranheim bare ett poeng bak Kristiansund på sikker opprykksplass.

Trener Trond Nordsteien var naturlig nok meget godt fornøyd med resultatet.

Jeg er stolt over innsatsen til guttene i dag. Vi kommer fra fire tap på rad, og møter et lag i nedrykkssumpa som kriger for poeng på en bane det er vanskelig å spille god fotball på.

Slo langt

Etter et rotete første kvarter, hvor det ble slått mye langt og upresist, ble det etter hvert mer ballbesittelse hos begge lag. Og det tjente nok Ranheim på.

— Vi gikk bevisst ut med lange baller fra start. Vi kunne ikke risikere noe tidlige brudd på dette underlaget, forklarer Nordsteien.

Og det var som et resultat av mer tålmodighet i angrepsoppbyggingen at den første store målsjansen kom. Mads Reginussen ble felt på 18 meter. Gjermund Åsen signaliserte at han var mannen for dette frisparket, men Reginussen tviholdte på ballen, og like etter smalt det på yttersiden av høyre stolpe.

Endelig uttelling

Halvtimen var spilt da Ranheim disket opp med kveldens peneste angrep. Etter flere småfikse kombinasjoner ble ballen til slutt headet ned i feltet av Jo Sondre Aas. Der sto Gjermund Åsen klar med skuddfoten. Åsen knallet til hardt og flatt mot det lengste hjørnet, men der fikk en Follo-forsvarer beinet ballen unna i siste øyeblikk.

Ranheim skulle snart få uttelling for det spillemessige overtaket som nå var opparbeidet. 10 min før hvilen avklarte Follos Cordeiro ut mot hjørnet av sekstenmeteren. Der sto Bendik Bye klar, og på volley duppet han ballen rolig og elegant over Pål Magnus Stensholt.

— Jeg trakk meg litt tilbake, dempet på brystet og klinte til på volley. Jeg følte på meg at ballen skulle gå inn i det jeg traff, forteller Bye om scoringen.

Ranheim hadde nå for alvor festet grepet om kampen. Mens hjemmelaget slet med kreativiteten på den siste tredjedelen, satt pasningsspillet bedre hos gjestene, og det lå snarere 0-2 enn utligning i lufta når lagene gikk til pause.

Spikeren i kista

Trønderne ble tatt litt på sengen utover i 2. omgang av et meget tent og direktespillende Follo-lag. Det ble vanskeligere å etablere eget spill, og trener Nordsteien måtte flere ganger be spillerne om å jobbe hardere. Lagdelene ble presset lenger tilbake mot eget mål, og vertene kom til flere gode scoringsmuligheter.

Vi var forberedt på at de nå kom til å gå ut i hundre, så vi snakket i pausen om at det var viktig å ri av de første ti minuttene, forteller Ranheim-treneren.

Men Ranheim red av stormen, og viste mot slutten at det er de som er topplaget i divisjonen av disse lagene.

Og i siste ordinære spilleminutt avgjorde Daniel Krogstad oppgjøret med å sette inn 0-2 på åpnet mål, da han kom snikende inn på bakerste stolpe.

Mens Ranheim klatret til 3.-plass, blir Follo liggende helt sist med bare åtte poeng når årets sesong er halvspilt.

Tror ikke på høstsvikt

Ranheim har tradisjonelt falt litt sammen utover høsten. Dette komme neppe til å skje i år, ifølge Nordsteien.

- Vi er veldig fornøyd med å ha kapret 28 poeng på dette tidspunktet av sesongen. Det er rekkene av seire og tap på rad som har gjort situasjonen litt spesiell i det siste . Men nå føler jeg at vi er på gang igjen. Og vi har trent så godt i hele år at jeg mener vi skal komme bedre ut av denne høstsesongen enn hva vi har gjort de foregående årene, avslutter Ranheim-treneren.