Ruben Smith viste sluttspillform

Nå tyder mye på at han fortsetter å vokte Oilers-buret.

Publisert:

SPILTE SEG INN: Ruben Smith er tilbake i Oilers-målet. Foto: Digitalsport

  • Fredrik Fornes
Denne artikkelen er over seks år gammel

Stavanger Oilers – Rosenborg 6-2:

DNB ARENA (Aftenbladet): Ruben Smith var tilbake i Oilers-målet etter at Henrik Holm ikke hadde dagen da Stavanger-laget ble knust 1-7 av VIF i seriefinalen.

Til tross for at han måtte plukke to pucker ut av nettet, viste Smith at han kan bli en viktig mann på veien mot en ny NM-finale. I første periode stengte han igjen buret da Rosenborg prøvde å komme tilbake i kampen, og hadde flere viktige og gode redninger.

– Det er irriterende at de får to helt latterlige mål. De scoringene var vår egen feil. Ellers er jeg fornøyd. Jeg tok det som kom da kampen fortsatt var jevn. Uansett er det kun seire som betyr noe i sluttspill – og nå har vi èn av èn, sier Smith.

Han vet ingenting om hvem av keeperne som skal vokte buret videre. Det gjør heller ikke Petter Thoresen.

– Jeg har ikke noe plan. Jeg tar det jeg ser. Og jeg ser jo nå at Ruben trives godt i kassa, og det er veldig bra, sier Oilers-treneren.

Thoresen var godt fornøyd med fredagens seier. Han mener spillerne så mye mer skjerpede og aggressive ut enn i seriefinaletapet mot VIF. Likevel er han klar på at laget fortsatt har mye å gå på. Blant annet må antall pucktap begrenses enda mer. Der får han støtte av Smith, som også understreker viktigheten av å nullstille skikkelig.

– Nå er dagens kamp historie. Nå må vi dra hjem og sove godt før trening i morgen. Deretter er det bortekamp allerede på søndag. Det kjennes godt å være i gang med sluttspillet, avslutter målvakten.

Publisert:

Les også

  1. Derfor blomstrer han i sluttspill

  2. «I ishockey er alt mulig»

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Ishockey
  2. Rosenborg IHK
  3. Stavanger Oilers