— Jeg brukte doping, innrømmer tidligere US Postal-rytter Jonathan Vaughters i et åpent brev til New York Times, med tittelen "Hvordan få doping ut av sport".

Dermed blir Thor Hushovds gamle sjef i Garmin den fjerde hjelperytteren til Lance Armstrong som innrømmer doping. Vaughters var også nordmannens lagkompis i Credit Agricole, og syklet to sesonger i US Postal som hjelperytter for den dopinganklagede mesteren Lance Armstrong - blant annet under Tour de France-triumfen i 1999. I Credit Agricole syklet man imidlertid rent, i følge Vaughters.

- Har drept min egen sjel

Videre i brevet forteller Jonathan Vaughters om en tøff barndom, med trøbbel med andre medelever på skolen og pengeproblemer i hjemmet. Drømmen om suksess i løypa holdt ham gående, men han fikk senere beskjed om at han ikke ville lykkes som toppsyklist uten å jukse.

Vaughters måtte gjøre det som trengtes for å realisere guttedrømmen.

- Jeg valgte løgnen fremfor barndomsdrømmen min. Jeg valgte å dope meg. Hvis realiteten i sporten hadde vært annerledes kunne jeg ha levd uten å ha drept min egen sjel. Uten å jukse, skriver Vaughters.

Fra før har også Tyler Hamilton, Frankie Andreu og Floyd Landis innrømmet doping fra tiden i US Postal sammen med Lance Armstrong.

Førstnevnte Hamilton innrømmet overfor nyhetsmagasinet 60 minutes i fjor at han i 2001 så Armstrong bruke det ulovlige midlet EPO.