I FORM: Luis Suarez scoret begge målene da Uruguay slo Peru 2-1 i VM-kvalifiseringen nylig. Foto: Martin Meija - AP

Direkte nå: Manchester United — Liverpool

20. september 2004 returnerte Rio Ferdinand etter åtte måneders utestengelse for å ha brutt dopingbestemmelsene.

Nesten ni år tidligere, 1. oktober 1995, var det Eric Cantona som kom tilbake fra langvarig karantene. Ved begge tilfellene var Liverpool motstanderen. Begge ble feiret som enorme triumfer for de røde fra Manchester.

Ferdinand ga et løft til et United-forsvar som faktisk scoret alle tre målene i 2-1-seieren den gangen, mens Cantona sto for en målgivende og en scoring i 2-2-kampen i 1995. ## Rasisme og piping

Det finnes nesten like mange ulike meninger om Luis Suarez som det finnes mennesker i en gjennomsnittlig by i India. At comebacket skal komme mot akkurat Manchester United, har nesten vært skrevet i stjernene. Utenlandske spillere blir ofte beskyldt for at de ikke forstår rivaliseringen i engelsk fotball.

Suarez har i alle fall bevist at han vet hvem som er det minst populære laget i Liverpool.

Han er garantert å bli mottatt på beste Old Trafford-vis i kveld, etter rasismedisputten med Patrice Evra, og påfølgende håndhilsenekt i 2012. Liverpool-manager Brendan Rodgers er sikker på at Suarez kommer til å gjøre comeback helt uanfektet i kveld.

– Han har en tøff personlighet. Han har er en av dem jeg har møtt med aller mest viljestyrke, sier Rodgers.

Suarez’ siste utestengelse – som han fikk for å bite Chelseas Branislav Ivanovic – har ikke gjort verken Liverpools eller spillerens rykte bedre, men Rodgers frykter ikke at Suarez skal får dårligere behandling av motstanderne nå.

– Jeg tror ikke det blir verre enn det har vært. Luis er den type spiller som alltid provoserer frem taklinger og dueller, sier Rodgers.

Ingen seier på 92 år

I sommer var Suarez etter alle solemerker på vei ut Anfield-portene, men mye omskrevne overganger til Arsenal og Real Madrid ble det ingenting av. Dermed er han fremdeles hos Liverpool og Rodgers. Manageren vil ikke nøle med å sende ham på banen.

– Ikke i det hele tatt!

I kveldens ligacupkamp blir en sjanse for Liverpool til å rette opp i en av klubbens svarteste statistikker. De har ikke vunnet et cupoppgjør mot Manchester United på Old Trafford siden 1921!

Men hjemmelaget har sine problemer. Den nye manageren David Moyes har startet serien slik han pleide å gjøre med Everton – under pari – inkludert et tap for Liverpool.

«Siste sjanse» igjen

Etter Evra-skandalen og Suarez sine andre disiplinære problemer har det gjentatte ganger vært snakk om at alle fortjener en ny sjanse. Dette blir Suarez’ siste, om vi skal tro Liverpool-legenden Robbie Fowler.

– Uten tvil. Han har skuffet mange mennesker, inkludert seg selv, sier Fowler til BBC.

Suárez står med 51 mål på 96 kamper for Liverpool etter at Kenny Dalglish kjøpte ham fra Ajax i januar 2011. I karantenetiden har han spilt treningskamper og landskamper.

Om kampene med Uruguay er noe å gå etter, er han i form. Han løper, faller, triller rundt, syter, klager og scorer mål.

  • Tar han en Cantona og scorer i comebacket? Det finner du ut HERfra klokken 20.45!