I generalprøven mot EIK på Bryne vil publikum oppleve en modernisering av Bryne stadion i form av storskjerm og rullende lysreklame, men fortsatt er det prestasjonene på grasmatta som teller.

Der blir Tveita paret med Oddbjørn Skartun i Aram Khalilis karantenefravær, og eks-vikingen som har utviklet seg til å bli blant Brynes aller ypperste, kan fort beholde spissplassen også i serieåpningen mot Nest Sotra og første bortekamp mot Hønefoss.

Addo på kanten

foto
Bryne stadion er modernisert med storskjerm og rullende lysreklame til årets sesong, men fortsatt er det det Anders Kristiansen (t.v.), Krister Wemberg, Bjørnar Holmvik, Vegar Landro og Paul Addo presterer på grasmatta som teller. Her under siste trening før generalprøven mot EIK søndag ettermiddag.

Tveitas nye rolle gir rom for et etterlengtet comeback for Paul Addo. Ghaneseren som ble hentet for å bekle venstre back, har brukt vinteren godt. Nå tar han Tveitas vante plass på venstre kant.Trener Gaute Larsen ville naturligvis hatt de to siste års toppscorer, Aram Khalili, på plass fra første seriekamp, men Bryne anker ikke Khalilis ilagte karantene (tre kamper).

— Vi syns tre kamper for episoden mot Vindbjart i februar er helt feil, men vil ikke legge mer krefter i dette. I stedet forholder vi oss til de vi har til disposisjon.

— Jon-Helge (Tveita) i spiss er et veldig godt alternativ. Han er utrolig flink til å drible og frigjøre seg. Nå kommer han nærmere mål når han starter sine driblinger. Det kan føre til litt av hvert, smiler Larsen.

— Paul Addo fortjener virkelig en sjanse etter den jobben han har gjort i vinter, og skulle dette ikke fungere, har vi Robert Undheim og Pål Aamodt i bakhånd som spisserstattere, sier Larsen.

Bryne har hatt en forsesong der det meste har gått på skinner. Sju kamper, fem seiere og bare fem baklengs, elitelagene Viking og FK Haugesund er blant dem som henger i beltet.

Klarer jærlaget å bekrefte form mot et godt andredivisjonslag som EIK?

Laget ser slik ut:

Anders Kristiansen – Vegar Landro, Marius Lode, Pål Fjelde, Viljar Helland Vevatne – Bjørnar Holmvik, Sabri Khattab, Henrik Breimyr, Paul Addo – Oddbjørn Skartun, Jon-Helge Tveita.