– Det så ut som det kunne bli vanskelig å komme tilbake igjen, og jeg hadde egentlig lagt det helt på is. Men før helga fikk jeg en henvendelse og da tok det ikke lang tid før vi ble enige, sier Skagestad til Sunnmørsposten.

Forsvarsspilleren kom til Ålesund onsdag og fullførte deler av den medisinske testen. Torsdag gjennomfører han resten og skriver under på en kontrakt som strekker seg ut neste år, om alt går som det skal.

Savnet klubben

– Det var jeg som tok kontakt med dem og luftet muligheten for å komme tilbake igjen, sier han.

Skagestad starta hele 26 seriekamper i 2013-sesongen, men han valgte likevel å forlate klubben som bosmanspiller til fordel for Norrköping. Der starta han 17 av 30 seriekamper i fjor.

– Hvorfor ønsket du å komme tilbake igjen til AaFK?

– Det er litt sånn at man kanskje tar ting litt for gitt, så merker man hvor bra ting har vært når du ikke har det lenger. Jeg begynte å savne klubben tidlig i fjor, selv om jeg hadde det greit der jeg var, sier han og legger til.

– Jeg savnet spillerne, klubben og miljøet. Jeg fikk veldig sterke følelser for AaFK, det var en slags familiefølelse. Jeg har fulgt med på klubben og sett alle kampene som ikke har krasjet med mine egne.

Inn og ut av laget

Skagestad fikk ikke sjansen fra start i Norrköping før i den åttende serierunden i fjor. Han ble brukt som både midtstopper og høyreback.

– Laget slet sportslig og jeg slet med laget når jeg spilte. Jeg spilte ikke de siste kampene i fjor, for jeg ble satt ut etter en veldig dårlig kamp. Da snudde det litt for laget og det var ikke helt bra for meg, sier han og ler.

26-åringen fikk tidlig beskjed om at han kunne begynne å se seg om etter noe nytt etter forrige sesong.

– Har du snakket noe med Harald Aabrekk om hvor du skal spille?

– Nei, det har jeg ikke gjort. Men det er lettere å være i en slik situasjon når du bryr deg mer om klubben og har sterke følelser for den. Da er det enklere å tenke på laget foran deg selv. Men jeg begynner å bli gammel og er i en periode der jeg vil spille fast i den posisjonen jeg har best forutsetninger for, sier han.

Skagestad har sett det han kan av treningskamper i år, men synes det er vanskelig å si for mye om årets sesong.