Oppsal-Vipers 28-22 (12-11)

Det ble en jevn start i oppgjøret i Oppsal Arena. Det blå hjemmelaget tok en liten kommando i kampen da de tok ledelsen med to mål en periode tidlig i kampen, men Vipers nektet å gi seg. Kristiansands-jentene holdt seg fast i Oslo-jentene som har god mulighet til medalje, og differansen mellom lagene ble aldri større i den første omgangen. Tvert i mot. For etter 18 minutter sendte Thorey Rosa Stefansdottir bortelaget i ledelsen.

Vipers ledet

Vipers ledet også kampen i noen minutter etter dette, da Lynn Knippenborg og Kristine Lunde-Borgersen også scoret et pent mål hver. ØIF Arendal-trener Marinko Kurtovics datter, Amanda Kurtovic, ville gjøre livet surt for sørlendingene denne kvelden og både scoret fine mål og satte opp lagvenninnene på fint vis. Vipers slet i tillegg med et par utvisninger og måtte hele tre ganger spille i undertall den første omgangen. Likevel klarte Vipers å bite seg fast og stillingen til pause i den jevne kampen var 12-11 til Oppsal.

I den andre omgangen fortsatte tonen fra den første. Lagene fulgte hverandre tett og byttet på å føre kampen. Lagene scoret i rekkefølge og verken Oppsal eller Vipers klarte å ta en etablert ledelse. Stort sett lå Oppsal foran og Vipers ledet knapt i løpet av omgangen, men hang godt med medaljekandidatene. Helt til det gjensto drøye ti minutter.

Kontringsmuligheter

Da scoret Oppsal flere mål i sine angrep, mens Vipers ikke maktet å score. Vertene fikk flere gode kontringsmuligheter som de utnyttet til det fulle. Dermed ledet plutselig Oppsal med tre-fire mål før Vipers kom med en redusering fra Susann Iren Hall som var svært god i andreomgang for Vipers. Til slutt tok Oppsal en fortjent seier da de førte kampen og ledet stort sett hele veien, men Vipers var aldri langt bak og ledet flere ganger i førsteomgang. Vipers skal ha honnør for innsatsen, men ble et hakk for små til slutt. Dermed ble det ikke noen bonusseier for Gunnar Pettersen. Malin Aune ble kåret til Oppsals beste, mens keeper Sakura Hauge fikk prisen som beste Vipers-spiller av den lokale speakeren.