Bård Dalen er leder av fotballstyret i Hødd, som har opplevd en god sesong for klubbens 1. divisjonslag.

Når åtte serierunder gjenstår av 2015-sesongen ligger Hødd på en hyggelig 4. plass — under ledelse av Sindre Eid. Oppe blant de seks beste har Hødd vært hele tiden, sjøl om de har gått på noen smeller.

– Vil klubben avvente et mulig opprykk for å vurdere hvem som blir hovedtrener neste år?

– Uansett hva som skjer rent sportslig må vi ha en trener. Og avklaringa kan skje fort. Det er et åpent spørsmål, sier Dalen videre.

– Nå synes jeg at klubbene altfor ofte og lett skifter trener. I Hødd er vi opptatt av kontinuitet, og bygge «stein på stein». Legger Dalen til.

Ingen plan B

Styrelederen er fornøyd med hvordan laget har prestert.

– Målet vårt før sesongen har vært topp-seks. Og det står fast. Vi har ingen plan B om vi skulle rykke opp. Vi er klar over hvilke ressurser vi besitter, og kommer uansett til å ha legge fram et fornuftig budsjett, sier Bård Dalen.

Han er også glad for at dialogen er god i forhold til næringslivet i kommunen, sjøl om det er blitt utfordrende tider for verftsindustrien som har vært og fortsatt er markant i kommunen.

– Men du forstår at enkeltspillere kan ønske seg spill i eliteserien?

– Slik vil det alltid være og vi er stolte over å ha produsert spillere som markerer seg både i eliteserien og på landslaget, sier Dalen.

Og har spillere som Ørjan Nyland Håskjold og Pål André Helland i tankene, begge er etablerte på A-landslaget.

Heller ikke trener Sindre Eid stresser i forholdet til en eventuell utvidet kontrakt med Hødd. Han er inne i sin andre sesong som hovedtrener etter å ha tatt over etter Lars Arne Nilsen før 2014. Sistnevnte leder nå Brann, som for øyeblikket ligger på opprykksplass.

Klubben foran alt

– Jeg har en dialog med klubben om framtida, men kan ikke bruke for mye energi på dette spørsmålet nå. Jeg er en Hødd-mann, og for min del går klubben foran alt. Tilbakemeldingene har vært gode, sier Eid om jobben han og assistent Steinar Lein har prestert med sitt lag i 2015. Lein har for øvrig kontrakt videre med klubben.

– Har du justert målsettinga om å gå for opprykk slik dere har ligget an på tabellen?

– Nei, vi snakker minst mulig om mulig opprykk. For oss er det viktig å hele tiden ha fokus på neste kamp. Vi må jobbe steinhardt og jeg synes laget har hatt en fin utvikling, sjøl om vi har gått på noen «bananskall» innimellom. Men divisjonen er veldig jevn, påpeker Sindre Eid.

– Ga du spillerne noen dager fri under landskampspausen?

– Ja, de fikk noen fridager og koblet av. Men vi lover framover å være maksimalt forberedt til kampene som gjenstår.

– Borteformen er bra, så det passer greit med Follo på fremmed gras søndag?

– Vi er vel det tredje beste bortelaget og har vunnet fem av de siste åtte kampene. Uansett blir det helt sikkert en jevn og tøff kamp mot Follo. Som er et litt annerledes lag siden de er veldig ballbesittende. Uansett hvem vi møter går vi sjølsagt for tre poeng, sier Hødd-treneren.

I lagenes første møte på Høddvoll i begynnelsen av juli ble det 2-1-seier til laget fra Ulsteinvik. Et ditto resultat i morgen vil være gull verdt for Hødd, skal de henge med de øvrige topplagene. Høsten blir garantert spennende for alle som holder med laget i blått og hvitt.