Det var spilt et kvarter av Champions League-oppgjøret mellom PSV Eindhoven og Manchester United på Philips Stadion da Uniteds venstreback Luke Shaw (20) ble taklet inne i hjemmelagets sekstenmeter i sin første kamp i turneringen.

Med vekten på stambeinet traff taklingen på verst tenkelig sted. Shaw brakk begge leggbeinene i sitt høyre bein, og ble fraktet av banen på båre, med oksygenmaske på, etter å ha blitt behandlet ute på gresset i nesten ti minutter.

Her kan du lese om skaden til Manchester United-backen.

20-åringen blir borte fra fotballen i mange måneder.

Fikk ikke se reprise

Fra kommentatorplass på tribunen satt Viasat-kommentator Roar Stokke og kommenterte kampen.

— For oss som satt der var det umulig å se hvor alvorlig det var der og da. Det så ut som en tøff takling på ball, men hvor spilleren ble tatt samtidig. Det var vel kun Héctor Moreno, som taklet, og Shaw selv som forsto alvoret. Vi fikk ingen reprise på våre monitorer, TV-kameraene trakk seg unna situasjonen, da skjønner man at det er noe alvorlig, sier Stokke til Aftenposten dagen derpå.

Viasat-kommentator Roar Stokke. Foto NTB scanpix

Men etter å ha sett bildene og diskutert med kolleger etter matchen grøsser Stokke når han tenker på det.— Det gjør vondt langt inn i ryggmargen når du ser unge spillere bli kvestet på den måten, sier den erfarne kommentatoren.

Tankene gikk til Lerkendal i 2005

For ti år siden kommenterte han Rosenborgs Champions League-oppgjør mot Olympiakos på Lerkendal. Bildene av Ieroklis Stoltidis som dundret inn i en 18 år gammel Per Ciljan Skjelbred med strakt bein og som resulterte i et stygt beinbrudd, er vanskelig å glemme. Det var det Stokke tenkte på da han fikk summet seg etter kampen i Nederland i går.

— Som kommentator håper du å få lov til å formidle gode kamper med gode opplevelser. Men når du ser sånne taklinger, som den i går og den på Per Ciljan i 2005, så gjør det vondt. Det er unge og svært lovende spillere som har fantastiske karrierer foran seg, og man vet at sånne skader kan være karrieretruende.

Her takles Per Ciljan Skjelbred på Lerkendal høsten 2005. Taklingen resulterte i et komplisert beinbrudd. Foto NTB Scanpix

Men han understreker at de to taklingene ikke kan sammenlignes.— Det som skjedde på Lerkendal, rett foran der jeg og Knut Torbjørn Eggen satt og kommenterte, var råskap satt i system. Det var en mikrofon nede ved banen, så vi hørte lyden av skaden godt. Det ble gitt gult kort, men det burde vært rødt og mange kampers karantene. Jeg hadde ikke vært hovedkommentator så lenge, og vi kommenterte Rosenborg på Lerkendal, og Per var liksom det neste store fra Norge. Han skulle ut til en toppklubb, det var ikke måte på med Per. Og så kom Stoltidis susende med strakt bein på en våt Lerkendal-matte og brakk beinene tvers av. Da blir man emosjonell også som kommentator, sier Stokke.

Tar Moreno i forsvar

Og fortsetter:

— Morenos takling var mer et uhell enn stygt. Moreno er bakerste mann, Shaw kommer uredd fra sin backposisjon som bare en 20-åring kan være. Moreno må ofre alt 100 prosent for å ta ball. Og så har Shaw vekten på høyrebeinet. Og du så reaksjonen til Moreno, han tok seg til hodet og han hadde det vondt. Han var borte hos Shaw etterpå. Det var ikke gjort med overlegg. Den taklingen kommer til å henge ved ham for alltid.

Ciljan Skjelbred, som nå er Norges landslagskaptein, ble taklet midt på banen helt ute ved sidelinjen. En unødvendig takling. Moreno skulle avverge en baklengsmål, og kastet seg inn i duellen med Manchester United-spilleren som sistemann. To forskjellige utgangspunkt, men med et ikke ulikt resultat.

- Ingen garanti for å komme tilbake

— Det er sånne ting man håper man aldri får oppleve igjen. Det er så brutalt. Det gjorde vondt med Per den gangen, og det gjør vondt med Shaw nå. Og selv etter å ha diskutert det etter kampen var det delte meninger om det burde vært straffe og rødt kort eller ikke, sier Stokke.

Per Ciljan Skjelbred brukte tid på å komme tilbake etter beinbruddet for ti år siden. Foto NTB Scanpix

— Kan Luke Shaw komme seg tilbake på det nivået han var på nå? - Det er det alle lurer på. Hvor alvorlig viser skaden seg å være? Hvordan er bruddet? Hvordan er det med båndene i leggen, og musklene rundt? Omfanget av dette vet vi ikke før han er operert. Inntil det må vi leve litt i det uvisse. Men med så alvorlige skader er det ingen garanti for at spilleren blir 100 prosent igjen. Vi får krysse fingrene for at Shaw får trent seg opp igjen, klarer å være like fryktløs og mentalt sterk til å komme tilbake der han slapp, sier Viasat-kommentatoren.

Men det er ikke alle som gjør det: Coventrys Dave Busst pådro seg en marerittskade i en kamp mot Manchester United på Old Trafford i 1996. Sjekk denne saken hos united.no så ser du hvor ille det kan gå .