AaFK-trener Trond Fredriksen uttalte etter fredagens trening at de hadde en god plan og visste hvordan Lillestrøm skulle slås. Men nå har AaFK spilt 12 kamper på rad uten å vinne på Åråsen.

Allerede etter 11 minutter smalt det på Åråsen stadion. Sten Grytebust klarte ikke å bokse skikkelig unna en innoverskudd corner, som tilslutt endte opp hos Marius Lundemo som banket ballen i mål fra sju-åtte meter til 1-0. AaFK måtte vente til det var spilt nesten 24 minutter før de fikk sin første sjanse. «Mos» fikk ballen fra Bjørn Helge Riise fra skrått hold innenfor 16 meteren, men avslutningen hans ble for svak og gikk utenfor. Hjemmelaget kunne økt til 2-0 ti minutter før pause, men skuddet fra Erling Knudtzon gikk i tverrliggeren og ut.

2-0 like før pause

Det så ut som det skulle stå 1-0 til pause, men så fikk Knudtzon og Jørgen Kolstad kombinere seg gjennom AaFKs forsvar. Sistnevnte satte inn 2-0 på et skudd som Grytebust var på. Det så nesten ut som han burde ha klart å avverge scoring.

2. omgang åpnet like dårlig som 1. omgang avsluttet for AaFK. Lillestrøm fikk en kontring etter at AaFK hadde sendt opp mye folk i angrep. Fred Friday vant en duell alene mot Edvard Skagestad, og alene mot Grytebust gjorde han ingen feil og satte inn 3-0. ## Lite AaFK-sjanser

Lillestrøm var klart best mot Aalesund søndag. Her jubler Fred Friday for scoring. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Innbytter Aron Thrandarson headet ballen i tverrliggeren etter et innlegg fra kanten etter en time, men AaFK slet med å komme til de store sjansene i 2. omgang. Mot slutten av kampen var det Lillestrøm som fikk sjansene. Friday driblet seg gjennom AaFKs forsvar åtte minutter før slutt, men alene mot Grytebust satte han avslutningen i stolpen og ut.Leke James tente et lite håp da han satte inn 3-1 på et straffespark tre minutter før slutt, men da var det allerede for seint. AaFK tapte dermed helt fortjent 3-1 borte mot Lillestrøm. Det er dermed klubbens sjette strake tap på bortebane. Nå venter Odd på hjemmebane søndag neste uke.