FREDERIKSHAVN: Ti av 16 danske håndballjenter tror Norge vinner VM-gull! Det er den danske avisen BT som har foretatt en rundspørring blant vertslandets spillere, og ingen har større tillit enn Norge.

I tillegg tror Anne Mette Pedersen og Stine Bodholt Nielsen at Nora Mørk blir VMs største profil. Anne Mette Hansen tror at Stine Bredal Oftedal blir det.

— Norge er et fantastisk turneringslag som har vunnet OL-, VM- og EM-gull mange ganger. Ganske visst har laget havnet i en vanskelig pulje, med blant andre Russland, Spania og Romania, men i Frederikshavn vil de bli bakket opp av mange tilreisende landsmenn, sier veteranen Rikke Skov.

Men det virker som om BT foretok rundspørringen for en tid tilbake. Rikke Skov tror nemlig at Katrine Lunde blir VMs profil. Hun er som kjent ikke med.

Rumensk stjernespiller

Ingen av de 16 danske jentene har satt opp sitt eget lag som gullfavoritt. De andre som får stemmer er Sør-Korea (3), Montenegro (1), Brasil (1) og Spania (1).

Flest stemmer som VMs største profil får Cristina Neagu fra Romania, nærmere bestet fem. Den spedbygde rumenske jenta har et skudd som få andre i verden. Det kan Norge komme til å få merke når Romania er motstander torsdag.

Andre profiler som har fått stemmer hos de danske jentene er Katarina Bulatovic, Montenegro (2), Isabelle Gulldén, Sverige (2), Ryu Eun Hee, Sør-Korea (1), Nycke Groot, Nederland (1) og Eduarda Amorim, Brasil (1).