Kaiserslautern tapte i går kveld 0-3 mot Nurnberg på hjemmebane. Det betyr at laget ligger som nummer 12 med bare ni poeng på åtte kamper i 2. Bundesliga. Langt under godkjent for et opprykksjagende Kaiserslautern.

I morges kom derfor de ikke overraskende rapportene i tyske medier om at trener Kosta Runjaic måtte gå av.

Runjaic har vært to år i klubben.

Midlertidig

Ifølge nettsiden focus.de skal etterfølgeren allerede være klar i form av reservelagstrener Konrad Funfstuck. Nettstedet SWR.de melder at sparkingen vil bli offentliggjort på en pressekonferansen klokken 14.00 i ettermiddag. Etter det iTromsø kjenner til skal han være ansatt midlertidig til Kaiserslautern finner en permanent løsning.

Ruben Yttergård Jenssen er i sitt siste kontraktsår med klubben, og det har vært spekulert i framtiden til tromsøværingen.

Han spilte 90 minutter som sentral midtbanespiller i tapet mot Nurnberg der hjemmelaget fikk en spiller utvist etter bare 17 minutter. Even Hovland scoret Nurnbergs første mål. 27-åringe Yttergård Jenssen har spilt samtlige seriekamper fra start, og har to mål denne sesongen.

Kaiserslautern møter lederlaget Bochum på bortebane kommende fredag.

Inne i varmen

Midtbanespilleren var tidligere i oktober tilbake i landslagstroppen etter ett år borte, og uttalte til iTromsø at målet var å komme inn i troppen også i de viktige EM-kampene mot Malta og Italia i oktober.

— Godt spill i klubblaget vil gjøre at mulighetene mine for å være med på landslaget øker.