SLÅR TILBAKE: Ronny Deila og Celtic har hatt en variabel sesongstart. SLÅR TILBAKE: Ronny Deila og Celtic har hatt en variabel sesongstart. Foto: REUTERS

Deila: - Spark meg dersom vi ikke vinner ligaen

Celtic-manageren er under press. I kveld venter Ajax i Europaligaen.

Tapet mot Aberdeen har satt ytterligere press på Ronny Deila. Celtic-treneren slår tilbake mot kritikerne.

— Dersom vi ikke vinner ligaen, spark meg. Det er ikke noe problem. Men vi kommer til å vinne ligaen. Det skal vi vise i de kommende kampene. Slakt meg heller om vi ikke vinner ligaen, sier Deila.

To år på rad har Celtic feilet i kvalifiseringen til Champions League. Nå halter Glasgow-giganten også i serien, hvor Aberdeen leder med fem poeng.

— Jeg mener Celtic har tapt i Aberdeen tidligere, ikke? Jeg vet ikke, men jeg tror det har skjedd tidligere. Så vær så snill, jeg har full tiltro til mitt lag. Jeg har troen på det vi driver med. Så la oss se dette i perspektiv. Vi skal spille ytterligere 31 kamper. Vi kommer til å vinne ligaen, sier Deila til avisen The Scotsman.

Krisesamtaler

— Vi har en klar målsetting. Snakk med meg i April, så ser vi hvor vi ligger. Vi er veldig sikre på at vi vil toppe tabellen ved sesongslutt, fortsetter den tidligere Strømsgodset-treneren.

Det blir spekulert i om Deila var i krisesamtaler med Celtic-direktør Peter Lawwell etter tapet i Aberdeen. Det avviser nordmannen.

— Peter og jeg snakker sammen hver dag. Vi har et veldig tett arbeidsforhold. Han er en stor støtte for meg og en fantastisk sjef. Det var rutinepreget, ikke noe store greier, sier Deila.

Stopperdebut

Han leder Celtic borte mot Ajax i europaligaen torsdag.

— Spillerne vet at de har mye å spille for. Det er den første kampen i europaligaen, og jeg ser virkelig fram til den. Dersom vi kan få et positivt resultat i Amsterdam, vil det være en veldig, veldig god start.

Ventelig får den 21 år gamle kroatiske stopperen Jozo Simunovic sin debut etter 5,5 millioner pund-overgangen fra Dinamo Zagreb.

(©NTB)