Hjemmelaget kom sent i gang i prestisjekampen, og fikk svi for det. Lørenskog ledet 2-0 etter mål fra Knut Henrik Spets og Wacey Rabbit i første periode.

Sondre Olden reduserte for Vålerenga etter snaut halvannet minutt i midtperioden, men vertene fikk en ny smell kvarteret senere da Rabbit la på til 3-1 for Lørenskog.

Espen Knutsens menn fikk det enda tøffere etter Jens Skålbergs 4-1-scoring litt over ni minutter ut i siste periode. Olden og Morten Ask skapte spenning med to senere reduseringer, men Lørenskog holdt unna for presset i sluttminuttene.

Matchstraff

Etter kampen mente Knutsen at VIF tapte fortjent. Han savnet mer trykk fra hjemmelaget.

— Vi var rett og slett ikke bra nok. Vi spilte med for lite aggresjon, og vi gikk ikke nok på skøyter. Vi sto for mye stille og hadde for mye respekt for Lørenskog, sa Knutsen til Nettavisen.

I sluttsekundene fikk en frustrert Alexander Bonsaksen matchstraff for usportslig opptreden etter først å ha blitt utvist for en krysstakling.

— Det ble litt hett i toppen for ham der. Det er sånt som skjer når man vil vinne, forklarte Knutsen.

Det var Vålerengas annet tap på rad. Oslo-klubben ble slått 2-1 av Lillehammer torsdag. VIF leder likevel eliteserien sju poeng foran Stavanger. Lørenskog ligger på sjuendeplass med 24 poeng. Romerikingene startet sesongen med 20 minuspoeng.

2 x Trettenes

Stavanger banket Lillehammer 6-2 på hjemmebane søndag. Gjestene tok en tidlig ledelse ved Robin Bergmann i annen periode. Det tok ikke lang tid før Juha-Pekka Loikas utlignet til 1-1 i overtallsspill.

Hjemmelaget ledet 3-1 før de siste 20 minuttene. Matt Case reduserte etter 44.06 minutter, men to mål fra Mathias Trettenes og ett fra Anders Henriksen ga til slutt en komfortabel Stavanger-seier.

Ryan Annesley ble matchvinner for Stjernen i 5-4-seieren over Storhamar. Han scoret for hjemmelaget 15 sekunder før slutt.

Det endte 4-3 mellom Frisk Asker og Rosenborg. (©NTB)

Fakta eliteserien ishockey:

Frisk Asker – Rosenborg 4-3 (2-0, 0-2, 2-1) 996 tilskuere

Mål: 1-0 (9.01) Nick Sirota (Mats Hansson, Mats Knutsen), 2-0 (18.21) Hansson (Torstein Nordrum, Michael Haga), 2-1 (22.35) Inge Stokvik (Greg Jacina), 2-2 (39.08) Jamie Milam (Jordan George, Ilja Dubkov), 3-2 (46.24) Mathias Franzen (Nordrum), 4-2 (55.19) Petter Kristiansen (Thomas V. Olsen, Sirota), 4-3 (59.30) George (Lou Dickenson, Dubkov).

Dommer: Robert Hallin, Jordal, Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Frisk Asker 7 x 2 min., Rosenborg 4 x 2 min.

Stavanger – Lillehammer 6-2 (0-0, 3-1, 3-1) 4162 tilskuere

Mål: 0-1 (22.31) Robin Bergman, 1-1 (26.08) Juha-Pekka Loikas (Nick Schaus, Dennis Sveum), 2-1 (31.43) Petter Røste Fossen (Jean-Michel Daost, Anders T. Henriksen), 3-1 (32.58) Joakim Hjelm (Mats Larsen Mostue, Dan Kissel), 3-2 (44.06) Matt Case (Joakim A. Eidsæther, Nick Dineen), 4-2 (48.56) Mathias Trettenes (Loikas, Lars Peder Nagel), 5-2 (56.25) Henriksen (Fossen, Schaus), 6-2 (57.38) Trettenes (Peter Lorentzen, Nagel).

Dommer: Lasse Westby, Bergen, Thomas Tysland, Jutul.

Utvisninger: Stavanger 9 x 2 min., Lillehammer 8 x 2 min. 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

Stjernen – Storhamar 5-4 (4-1, 0-2, 1-1) 929 tilskuere

Mål: 1-0 (1.37) Dan Fredrik Nygård (Tomas Sinisalo, Ryan Annesley), 1-1 (13.34) Joakim Jensen (Nathan Martz, Bryan Schmidt), 2-1 (15.46) Göran Hermansson (Peter Wennerström), 3-1 (16.33) Sinisalo (Annesley, Anders Danielsson), 4-1 (18.49) Erik Lundin (Wennerström, Hermansson), 4-2 (25.00) Fredrik Lystad Jakobsen (Tommy Johansen), 4-3 (39.16) Andreas Øksnes (Eirik Skadsdammen, Mads Hansen), 4-4 (47.32) Martz (Ole Petter Øvergaard, Trygve Hillestad), 5-4 (59.45) Annesley (Sinisalo, Hermansson).

Dommer: Anders Sørensen, Tønsberg, Petter Hegle, Nes.

Utvisninger: Stjernen 3 x 2 min., Storhamar 5 x 2 min. og 1 x 10 min.

Vålerenga – Lørenskog 3-4 (0-2, 1-1, 2-1) 3041 tilskuere

Mål: 0-1 (2.22) Knut Henrik Spets (Marius Trygg, Mats Trygg), 0-2 (15.57) Wacey Rabbit (K.H. Spets, Olai Sveine Johanessen), 1-2 (21.26) Sondre Olden (Alexander Bonsaksen, David Bräck), 1-3 (36.58) Rabbit (James Sixsmith, Christopher Henriksen), 1-4 (49.32) Jens Skålberg, 2-4 (55.36) Olden (Morten Ask, Mathias Trygg), 3-4 (58.59) Ask (Olden, Anders Hilt Jørgensen).

Dommer: Per Gustav Solem, Astor, Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Vålerenga 7 x 2 min., 1 x 10 min. og 1 x 20 min., Lørenskog 6 x 2 min.