— Det handler bare om å berge inn syvendeplassen og bli ferdig med det, sier Sjur Røthe.

Vossingen er alt annet enn offensiv før den avsluttende etappen i Tour de Ski. Opp monsterbakken i Val di Fiemme har resultatlistene blitt snudd på hodet tidligere, men Røthe ser ikke for seg at det vil snu til det bedre for ham søndag.

Til tross for at han hadde fjerde beste etappetid på den fryktede etappen for et par sesonger siden, ser ikke Røthe for seg at det er mulig å hente inn forspranget til noen av dem foran ham i årets Tour de Ski. For hans vedkommende vil den siste etappen kun handle om å holde resten av løperne bak seg.

Halvannet minutt unna pallen

— Jeg starter helt alene, og kommer neppe til å gå raskest opp den bakken. Jeg må bare konsentrere meg om å forsvare den plassen jeg har, sier Røthe.

En syvendeplass i Tour de Ski sammenlagt er ikke så verst, tross alt. Problemet er bare at det ikke var det 27-åringen hadde håpet på. Etter syv av åtte etapper er han hele 4.27,2 bak ledende Martin Johnsrud Sundby, og avstanden opp til pallen er på over et halvannet minutt. Avstanden opp til sjetteplassen, Didrik Tønseth, er over minuttet.

Det tror Røthe blir umulig å hente inn.

— Jeg har tapt for mye tid. Hadde jeg vært et halvt minutt nærmere, så hadde jeg trodd mer på det, men...

— Jeg har hatt mange muligheter til å gå gode skirenn, uten at jeg har klart det, oppsummerer vossingen.

Skuffet

Han var svært skuffet etter lørdagens etappe i Val di Fiemme, hvor han igjen tapte mange verdifulle sekunder til teten. På fellesstarten i klassisk stil endte Røthe på en 14.-plass, hele 49,4 sekunder bak vinneren, Martin Johnsrud Sundby.

— Det var nok en tung dag i sporet, konstaterer Røthe, som bare på de to siste rennene nesten har tapt halvannet minutt til sammenlagtlederen.

— Jeg hadde håpet på en formstigning utover i Touren, men slik er det ikke blitt. Det har gått dårligere enn jeg hadde forventet, men det er ingen grunn til å svartmale situasjonen helt, sier han.