Haugen har vært en av spillerne som ikke har fått avklart sin fremtid i løpet av denne sesongen. Hans nåværende kontrakt løper ut juni neste år, noe som betyr at han fritt kan signere for en ny klubb ved nyttår.

Brann har ikke ønsket å tilby ham en ny kontrakt i løpet av sesongen — fordi de ønsket å se om han virkelig kunne markere seg og vise at han fortjente en ny avtale. Klubben ønsket også å se an hvilken divisjon de skal spille i neste år.

Nå er begge momentene avklart - Haugen har vært blant Branns aller beste spillere denne sesongen. Mandag formidlet etter det BT erfarer Branns sportssjef Rune Soltvedt til Fredrik Haugen at Brann ønsker å gå i kontraktssamtaler med spilleren.

Tidligere i høst var Hammarby på Brann Stadion for å se Haugen i aksjon. Stockholmklubbens sportssjef Mats Jingblad skal være klar til å presentere et tilbud til midtbanespilleren. Det betyr altså at Haugen får flere kontraktsforslag å ta stilling til. BT er kjent med at fyllingsdølen i sin nåværende kontrakt har en høyere grunnlønn enn det Brann har som sitt lønnstak (900.000 kroner i året). Dermed er det duket for tøffe tak i forhandlingene.

Branns sportssjef Rune Soltvedt vil ikke bekrefte at Haugen er ønsket med videre.

— Dette er blant sakene vi nå arbeider med å vurdere, ettersom det er avklart hvilken divisjon vi spiller i, sier Soltvedt.

Fredrik Haugen bekrefter at han har fått positive signaler fra arbeidsgiveren sin:

— Jeg har hatt en rask prat med Soltvedt, og han sa at han skulle ta kontakt med agenten min, Tore Pedersen. Mer enn det vet jeg ikke.

- Ønsker du å forlenge med Brann?

— Drømmen min er å lykkes med Brann og å vise at jeg ikke bare kan være god for Brann i 1. divisjon. Men det er vanskelig å uttale meg om det når jeg ennå ikke har fått noe tilbud å ta stilling til, svarer Haugen.