170.000 kroner og en krangel med reiseselskapet, ble utbyttet for Sogndal de viktige dagene før seriestart. Baneforholdene var langt fra gode. Dermed ble det besluttet at månedene før seriestart i år skal brukes i Norge.

— Det er mest av økonomiske hensyn. Så vidt jeg vet ble ikke utbyttet av oppholdet i Danmark slik klubben hadde forventet. Derfor blir det bare La Manga i år, sier SIL-trener Jan Halvor Halvorsen.

Sognahallen blir base for hvitskjortene i vintermånedene - før gresset blir såpass bra at det tillater spill på banen. Men det er ingen revolusjon som venter Sogndal-spillerne - ny trener til tross. Halvorsen er en svoren tilhenger av 4-3-3, en stilart SIL-spillerne er godt kjent med siden sportslig leder Trond Fylling innførte SIL-stilen.

— Litt nytt blir det jo, men vi skal jobbe videre med det som ligger i grunn i klubben. Jeg kommer til å bruke mange spillere. Alle skal få muligheten til å vise seg frem.

— Det jeg kommer til å legge mest vekt på er lagmoral. Alle må jobbe knallhardt hele tiden, men det tror jeg ikke kommer til å bli noe problem. Det er en veldig bra innstilling i laget, mener Halvorsen.

Møter Brann

Sogndal kommer til Bergen 17. januar for å spille treningskamp mot Brann. Aalesund skulle i utgangspunktet også komme den helgen, men blir muligens erstattet av et lokalt lag. Deretter går det slag i slag med treningskamper mot motstandere fra Norges to øverste divisjoner.

Halvorsen stiller knallharde krav til både unge og erfarne i laget.

— Ungguttene på laget lærte nok mye av den motgangen de fikk sist sesong. Men jeg forventer at disse tar et steg fremover og tar ansvar. De har vært med noen år, og er ikke unge og lovende lenger. Samtidig har vi en del erfarne spillere som Terje Skjeldestad, Rune Buer Johansen og Håvard Flo. Det er en god miks i laget, sier Halvorsen.

La Manga-turneringen er fra 8. til 15. mars. To kamper skal spilles i løpet av denne uken, samt mye trening på naturgress. Halvorsen vil prioritere gresstrening etter at laget kommer hjem fra Spania.

Satser på Fitjar-gresset

— Vi drar til Fitjar og skal ligge der i fire til fem dager. Vi kommer til å ha en kamp mot Haugesund i løpet av disse dagene. Vi kan ikke reise inn i hallen etter å ha vært en uke på gress. Kontinuitet er viktig her, sier Halvorsen.

Men månedene skal ikke bare brukes til trening. Sogndal er som andre lag på jakt etter forsterkninger. En keeper, en midtbanespiller og en høyreback står på ønskelisten.

— Dag Christian Sørum ga seg, og han må vi erstatte. Vi trenger også god dekning for Robbie Russel og Terje Skjeldestad. Det er viktig at det er konkurranse på alle plasser og at ingen føler seg for trygge. Men det er lenge til seriestart, og vi skal bruke god tid, sier Halvorsen, vel vitende om at det er kjøpers marked.

fakta/Treningskamper Sogndal

18.-19. januar: Brann og Ålesund i Bergen

25. eller. 26. januar: Motstander ikke bestemt

31. januar: Hødd, i Sogndal

2. februar: Hønefoss, i Sogndal

8. februar: Vålerenga, i Oslo

15. eller 16. februar: Motstander ikke bestemt

23. februar: Sandefjord i Sandefjord

8.-15. mars: La Manga, 2 treningskamper

22. mars: Lyn, i Oslo

29. mars: Haugesund, på Fitjar

6. april: Bodø/Glimt, på Fosshaugane