PERLE: Yaya Touré var nesten usynlig i ligacupfinalen, før han bøyde ballen nydelig i vinkelen etter 55 minutter. Foto: NTB scanpix
HAPPY: Samir Nasri ville ikke være noe dårligere enn sin lagkamerat, og med franskmannens skudd hadde de snudd kampen på ett minutt. Foto: Reuters
SPIKEREN: Jesus Navas fikk æren av å sette spikeren i kista i det 90. minutt. Foto: Reuters
JUBEL: Navas feirer scoringen sin i kjent stil. Foto: Reuters
BAUTA: Steven Fletchers skudd ble blokkert av forsvarsbauta og kaptein Vincent Kompany. Foto: Reuters
JUBEL: Nasri feirer sammen med fansen. Foto: Reuters
TAKK: Sunderland-manager, Gus Poyet, takker fansen for støtten. Foto: Reuters.
BØTTA: Manuel Pelligrini kan endelig løfte sitt første europeiske trofè. Foto: Reuters
SAKSEMANNEN: Fabio Borini med sin signaturfeiring etter 1-0 målet. Foto: Reuters

Sunderlands sjokkstart holdt ikke til å ta sitt første trofè på 41 år. Dermed tok City-manager, Manuel Pellegrini, sitt aller første trofè på europeisk jord.

Etter bare ni minutter kom Fabio Borini alene med keeper, etter en nydelig ball i bakrom fra Adam Johnson. Den utleide leiesodaten fra Liverpool løp i fra midtstopperne til City, og gjorde ingen feil alene med keeper. En praktfull avslutning med utsiden av foten sørget for at underdogen tok ledelsen.

Godt tak på City

Det er 33 poeng som skiller de to finale-lagene i Premier League. Men selv om Sunderland ble regnet som en stor underdog, har de likevel vunnet de to siste kampene mot City, og har også vunnet fire av de siste syv oppgjørene lagene imellom.

Fabio Borini ga Sunderland ledelsen. Foto: NTB scanpix

I løpet av de første 45 minuttene hadde blåtrøyene ballen klart mest, men slet med å spille seg til de store sjansene. Den største sjansen kom kanskje etter 31 minutter da David Silva chippet ballen over Sunderland-forsvaret, og Nasri prøvde å heade ballen ned til Agüero. Oppofrende forsvarsspill sørget for at det kun ble med corner.Kampplanen til Sunderland fungert hundre prosent i første omgang. De lå godt defensivt organiserte og tok kontringene når anlendingen bød seg. City derimot var til tider var svært arrogant og nonchalant i sitt forsvarsspill. Dette utnyttet the black cats, og etter 37 minutter kom Fabio Borini igjen alene med keeper, men en litt for lang touch gjorde at spissen fikk ballen for langt foran seg, og Kompany kunne skli ballen ut til corner.

Touré med praktmål

Manchester City har scoret 118 mål på 42 kamper, men i finalen slet City med å finne veien til nettmaskene. Det tok 55 minutter før de sørget for orden i regnskapet, etter en vanvittig scoring fra Yaya Touré. Fra 25 meter, og nesten ut av ingenting bøyde Toure ballen i mål, helt oppe i vinkelen og tagbart for keeper.

Bare minuttet senere var kampen snudd. Kolarov slo et hardt innlegg langs bakken, og via et forsvarsbein får Samir Nasri avslutte med usiden av foten og bøyer den inn i hjørnet. Keeper Mannone sto som en saltstøtte og bare så langt etter ballen som forsvant inn i nettmaskene.

Spikeren i kisten

Sunderland kastet alle mann i angrep de siste minuttene. Ferandinho vant ballen på midtbanen og sørget for at City kunne kontre fem mot to. De lyseblå gjorde ingen feil, og Jesus Navas hamret ballen kontant i mål, og sørget for at City kan løfte Ligacup-trofeet.

Manuel Pellegrini har lenge vært en annerkjent mann i fotball-Europa. Men selv om han har vunnet ligagull i Chile, Ecuador og Argentina som manager, har han ennå ikke vunnet et trofé i Europa, før City-mannskapet vant 3-1 på Wembley søndag.