I 2012 var jentetrioen Stine Tomb, Tonje Angelsen og Mona Holm Solberg Norges EM-deltakere individuelt. I tillegg var Nina Katrine Brandt med på stafettlaget på 4x400. Denne gangen har foreløpig følgende tatt A-kravet og er allerede formelt tatt ut til mesterskapet i Zürich:

  • Roald Frøskeland (800m)

  • Sondre Nordstad Moen (10 000m)

  • Lars Vikan Rise (mangekamp)

  • Tonje Angelsen (høyde)

I tillegg til denne kvartetten er det flere med trøndersk tilknytning som lurker i vannskorpa. Nærmest av disse er Tara Marie Norum (400m), som har tatt B-kravet flere ganger og er best i Norge i år. Hun blir uansett med på 4x400-laget om Norge kvalifiserer seg.

Skrove Falch inn i EM-bildet

På 800m er det flere aktuelle utøvere både på kvinne— og herresiden. Dessuten er Mona Holm Solberg så smått tilbake i sleggeringen og må dermed regnes en liten outsider til EM.

Torsdag kveld tok også Runa Skrove Falch fra Steinkjer B-kravet på 10000 da hun løp på 33.44,50 i Sollentuna utenfor Stockholm.

— Vi melder på alle som har tatt B-kravet. Om de får bli med, er det arrangøren som bestemmer. Derfor bør man ta A-kravet, og det har jeg et godt håp om at spesielt Tara kan klare, sier Ronny Nilsen, sportssjef i friidrettsforbundet.

Om Norges beste kvinnelige 400-løpere får samlet seg i løpet av sommeren, er sjansen god for at de klarer å kvalifisere seg som stafettlag. Da er i så fall Tara Norum bankers på det laget.

EM arrangeres i Zürich i Sveits fra 12. – 17. august. Siste frist for å kvalifisere seg er 3. august.