Den svenske hockeyklubben Frölundas styreformann, Mats Grauers, har bedt om en forklaring fra norske Mats Rosseli Olsen etter onsdagens hendelser.

En kinaputt ble kastet inn på banen og eksploderte nær Malmö-innbytter Tobias Sana og en assistentdommer. Sana reagerte ved å rive løs hjørneflagget og kaste det mot publikum.

I en halvtime ventet publikum på om kampen skulle fortsette.

BAKGRUNN:

Etter at kampen var avbrutt, og før publikum fikk beskjed om at den ikke ville bli spilt ferdig, stormet en person inn på banen, satte ballen i mål og jublet foran en tribuneseksjon full av IFK Göteborg-tilhengere.

— Noe vi må diskutere

Mats Rosseli Olsen er en profil på det norske landslaget. Foto: NTB Scanpix

Det viste seg å være den norske ishockeyspilleren Mats Rosseli Olsen, som søndag vant SM-gull med Göteborg-klubben Frölunda.Rosseli Olsen har ikke besvart våre henvendelser onsdag kveld og torsdag morgen. Nordmannen la senere ut en twittermelding, hvor han forklarte at han alltid hadde ønsket å gjøre mål på Ullevi.

Like moro har han det nok ikke torsdag morgen. Nå skal nordmannens klubb diskutere Rosseli Olsens videre vei i klubben.

— Det er noe vi må diskutere. Klubben må se på hvordan vi går videre etter dette. At noen i Frölunda bryter reglene ved et idrettsarangement stemmer ikke overens med de verdiene vi har i klubben, sier styreformann Mats Grauers til Sveriges Radio, ifølge NRK.

Veddemål

Ifølge Grauers skal den norske hockeyspilleren — som er i Norges tropp foran VM som starter om halvannen uke - ha sagt unnskyld for hendelsen.

— Stuntet skulle være humor, men det finnes ingen unnskyldning for det han gjorde. Jeg er en person synes det må være lov å gjøre feil, men det er trist at den flotte gullfeiringa vår ble tilsmusset av dette, sier Grauers.

Den svenske avisen Expressen skriver at Rosseli Olsens banestorming kom som et resultat av et veddemål mellom flere av Frölunda-spillerne. Etter at Rosseli Olsen ble bortført av vaktene, ble han omringet av vakter som skal ha ropt «Rosse! Rosse! Rosse!». Samme avis melder at nordmannen skal ha fått 75.000 kroner for stuntet.

Det norske ishockeylandslaget forbereder seg i disse dager til VM. Roy Johansen og spillerne møtte pressen torsdag formiddag. Episoden på Nya Ullevi får ingen landslagskonsekvenser for Frölunda-spilleren.

Det bekreftet sportssjef Petter Salsten torsdag morgen.

– Vi ser ikke at det får noen store konsekvenser for Mats verken for deltakelse i VM eller spill for landsalget. Det er en uheldig episode, som de har beklaget der borte, sier Salsten til NTB.

– Dette håndteres primært av Frölunda, men vi tar en prat med ham når han kommer til helgen, sier Salsten videre.