Den jamaicanske friidrettsstjernen står med seks strake OL-gull. Både i 2008 og 2012 ble han olympisk mester på 100 og 200 meter — samt på stafetten over 4 x 100 meter.

De kommende sommerlekene i Rio ender med tre nye gull dersom Bolt får det som han ville. 29-åringen kaller det en «threepeat» at det han har gjort i de to siste sommerlekene.

— Det er det som er hovedmålet mitt, og det er det jeg har fokus på, sier Bolt.

— Mitt andre store mål er å løpe 200-meteren på under 19 sekunder, tilføyer han.

Skadene tilbakelagt

Jamaicaneren har selv verdensrekorden på distansen. Den lyder på 19,19 og ble satt i 2009. — Akkurat det (løpe på 18-tallet) er noe jeg virkelig ønsker, og jeg håper alt flyter sånn at jeg kan klare det. Dette hadde vært voldsomt stort for meg, sier 29-åringen.

Foreløpig er han imidlertid ikke i stand til å nærme seg den magiske grensen. Ankelproblematikken som har voldt ham problemer er tilbakelagt, men formen er ikke på topp.

— Jeg føler meg OK, men treneren min sier at formen ikke er helt der han skulle ønske, medgir Bolt - og tilføyer:

— I starten av denne sesongen hadde jeg problemer med anklene. Det var en nedtur, men ikke så ille likevel. Nå er vi på rett spor, og treneren min er fornøyd med utviklingen.

Jamaicaneren har ingen planer om å forhaste seg i oppkjøringen mot det som trolig blir karrierens siste OL.

— Jeg ønsker virkelig å være på mitt aller beste under lekene. Det gjenstår to måneder til de jamaicanske uttaksløpene, og det er tre og en halv måned igjen til OL, sier Bolt.

LES OGSÅ:

Åpner døra for 2018

Sesongens første løp gjennomfører han på Cayman-øyene, før turen går til Europa og tsjekkiske Ostrava. Stevne nummer tre blir på hjemlige trakter på Jamaica, i forkant av uttaksløpene til OL.

Går alt etter planen er han deretter på start under Diamond League-stevnet i London.

Tidligere har Bolt antydet at karrieren er over i 2017, men nå røper han at trener Glen Mills ønsker å holde døra åpen for mer løping også etter det.

— Treneren min sier jeg ikke skal snakke om å legge opp ennå. Jeg bør fokusere på dette og neste år - så får vi se hvordan jeg føler meg etter VM i London, sier sprintkongen.

— Føler jeg da at jeg ønsker å legge opp, bør jeg gjøre det. Men jeg bør gi det en sjanse, for jeg tror treneren min ønsker at jeg skal fortsette noen år til. Vi får se hva som skjer, tilføyer han.

Solid arv

Mest opptatt er han av å gi seg på topp.

— Jeg skal aldri stille til start som en vits. Jeg er en vinner. Jeg tror på å vinne og hater å tape. Derfor vil ikke neste sesong bli noen form for avskjedsturné. Jeg vil konkurrere på mitt beste nivå og vinne VM igjen, sier Bolt.

Arven han etterlater seg betyr også mye.

— Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å bli størst. Jeg vil være som Pelé, (Muhammad) Ali og alle de gutta der. Jeg vil huskes for å ha vært en av de største som noen gang har vært i denne idretten, avslutter han. (©NTB)