KONGSBERG: Med én serierunde igjen, og Byåsen som motstander, skal det veldig mye til for at Sola tar åttendeplassen fra Rælingen. Sjansen til å nå sluttspillet ble nemlig mer eller mindre spolert med tapet for Skrim på Kongsberg.

-Akkurat nå er både jentene og jeg veldig skuffet, men vi var rett og slett for dårlige i forsvar til å få med oss poeng, sier Sola-trener Knut Ove Joa til Aftenbladet.

Han hadde et håp om å sikre det ene poenget som var nødvendig for å passere Rælingen på tabellen, da Silje Stangeland utliknet til 31-31 da halvminuttet gjensto. Da tok Skrim time-out.

Gir ikke opp håpet

— De tok ut målvakten og spilte sju mot seks i sluttsekundene. Det ga dem vinnermålet, konstaterer Joa.

Han vil likevel ikke gi opp alt håp.

— Vi har én kamp igjen, og selv om det er mot Byåsen kan alt skje. Vi skal gjøre et helhjertet forsøk, sier han om siste serierunde i Åsenhallen onsdag 13. april.

Byåsen slo Rælingen med 30-24 onsdag, men Rælingen er foran Sola på innbyrdes oppgjør.

Det var hjemmelaget som var i ledelsen i store deler av kampen. Den varierte mellom to, tre og fire mål i første omgang, og stillingen til pause var 18-16 i hjemmelagets favør. Det forteller om et forsvarsspill som ikke fungerte.

Sola var bare ett mål bak Skrim etter ti minutters spill i andre omgang (25-24), og da kampuret bikket 50 minutter var Sola a jour og også ett mål forbi på stillingen 28-27 til gjestene. Men etter en time-out samlet Skrim seg og hadde et lite overtak på Sola i sluttminuttene.

Det sto 31-30 halvannet minutt før slutt, men halvminuttet før slutt utliknet Silje Stangeland til 31-31. Da tok Skrim en ny time-out og den ga resultater. Åtte sekunder før slutt scoret Henriette Bakkerud målet som med stor sannsynlighet fratar Sola et sluttspill.