Tirsdag kveld beseiret Olympiakos Åge Hareides Malmö FF med 4-2, et resultat som betyr at grekerne får spille Europa League, mens svenskene er ute av Europa.

I kjølvannet av kampen er det imidlertid ikke selve resultatet som får oppmerksomhet i svenske medier, forståelig nok. Det er snarere det Expressen kaller en «rasistskandale» som legges vekt på.

Ifølge Expressen ble Enoch Adu rasistisk hetset under tirsdagens kamp mot Olympiakos. Her er Malmö-spilleren i duell med hjemmelagets Damian Domínguez. Foto: AP, Thanassis Stavrakis

Like før slutt fikk Malmös ghanesiske midtbanespiller Enoch Adu rødt kort. Mens han gikk av banen ble han hånet med apelyder.Ifølge Expressen er det imidlertid ikke supporterne som skal ha hetset Adu, men snarere greske journalister.

— Senere fikk andre greske journalister dem til å slutte, sier Expressens Mattias Larsson, som var til stede på Georgios Karaiskakis Stadion.

— Sånt skjer

Enoch Adu, som spilte for den norske eliteserieklubben Stabæk denne våren, forteller at han ikke fikk det med seg.

— Jeg hørte det ikke. Sånt skjer i blant. Jeg fikk et rødt kort, og de spilte på hjemmebane, sier Adu til Expressen.

Han håper UEFA etterforsker saken.

— Jeg håper det. Jeg hørte ikke noe, men jeg håper de har kontroll på såne ting, sier Adu.

Malmö-trener Åge Hareide la heller ikke merke til at greske supportere skal ha hetset Adu.

— Jeg hørte ikke det. Jeg synes ikke man skal gjøre en greie ut av det. Men man forstod ikke hva de sa, og det var kanskje flaks. Jeg synes det var en hærlig stemning under kampen, sier Hareide til Aftonbladet.

- Det er helt vanvittig

Den svenske journalisten og Malmö-supporteren reagerer sterkt på hendelsene overfor Expressen.

— Jeg har hørt apelyder på andre Europa-reiser, men da har det vært fra publikum. Jeg har vanskelig for å tenke meg at en svensk journalist kunne lage apelyd mot en spiller, det er helt vanvittig. Jeg kan knapt tro det, sier Ernst.

Det er langt fra første gang rasisme blir et tema etter en kamp i en europeisk klubbturnering. Blant annet har den russiske storklubben CSKA Moskva blitt straffet gjentatte ganger på bakgrunn av rasistiske tilrop fra deres supportere.

CSKA har spilt denne sesongens hjemmekamper foran tomme tribuner som straff.

Ukrainske Dynamo Kiev og italienske Lazio er også blant klubbene som har blitt straffet de siste årene.