For Viking hadde virkelig flaks i dag. LSK slapp altfor lett til og presset oss alvorlig på defensiven utover i annen omgang. Tenk på alle de gangene ballen føk som i et flipperspill inne i Viking-feltet uten at en LSK-spiller fikk tuppet ballen forbi Austbø. Det er nærmest utrolig at vi slapp unna.

Samtidig: Det er faktisk helt greit med 3 poeng selv på en dårlig dag.

Om noen dager eller uker har vi glemt hvor blytung denne kampen var og husker bare poengene. Tre utrolig viktige poeng som gjør at vi fortsatt henger med i kampen om e-cup. Neste serierunde møtes Strømsgodset og Odd. Da vil ett eller begge lag avgi poeng, og Viking kan snike seg enda lenger opp på tabellen med full pott mot Tromsø.

Viking fikk aldri grep om denne kampen.

Alt fra start av var det tydelig at her hang vi ikke helt sammen. LSK angrep med mye folk og stor fart når de fikk sjansen. De fikk også uvanlig mye rom å boltre seg på.

Når det er sagt, var det samme tilfelle for Viking i første omgang. Det bølget med andre ord frem og tilbake uten at det ble altfor mange klare målsjanser. Ironisk nok kom Vikings seiersmål etter dødball og ble satt inn av banens kanskje minste spiller. Det må svi litt for dødballkongene fra Romerike.

I annen omgang ble Viking bare mer og mer passive ettersom minuttene går. At ikke LSK fikk en scoring i annen omgang skyldes massiv Viking-flaks og udyktighet fra Lillestrøms side. I tillegg fortjente keeper Iven Austbø skryt for solid keeperspill.

Jeg synes høyreback Danielsen og kaptein Sigurdsson skal ha et ekstra klapp på skulderen i dag. Jeg synes også Jon Dadi fortjener skryt for innsatsen i dag. Han la ned enormt mye arbeid på topp og er mer venn med ballen enn tilfellet var i semien mot Sarpsborg.

Viking lignet ikke helt på seg selv i dagens kamp. Det kan være at tøffe kamper tærer på en tynn stall. I tillegg savnet vi selvsagt Samuel. At han fikk hvile i dag bidrar forhåpentligvis til at han har friske bein når vi drar til Tromsø om 14 dager.

For nå blir det pause. En pause som kan gjøre oss godt etter et tøft kampprogram. Da er det bra at vi kan ta med oss tre poeng og heng på teten inn i friperioden.

Hva syntes du? Hvordan opplevde du kampen?