ULLEVAAL STADION: Bob Bradley bryr seg ikke om nedrykkstipset, men er ikke fornøyd med utviklingen i Stabæk.

Det var som vanlig mange fagre ord da norsk herrefotball hadde sesongavspark på nasjonalarenaen onsdag. TV-kanalene presenterte sine opplegg og overgikk hverandre i løfter om hvor kult og bra det kommer til å følge ballen på deres flater.

Trenere og kapteiner fortalte om en god treningsvinter og optimisme før sesongstart.

Bob Bradley og keptein Morten Morisbak Skjønsberg har en tøff sesong i vente, ifølge Lars Tjærnås. Foto: ØRN BORGEN

Bob Bradley sa noe annet.

Spillerflukt

14,5 måneder er gått siden vekkelsesmøtet i ei brakke på Nadderud, hvor Ingebrigt Steen Jensen presenterte den meritterte amerikaneren som bæringenes nye sjef.

Et drøyt år senere mener Bradley at klubben ikke har kommet noen vei den tiden han har vært der.

— Når du ser hvor mange spillere vi har mistet siden slutten av forrige sesong, så må jeg være ærlig og si at vi starter på nytt igjen. Sannheten er at vi er på samme sted som ved starten av forrige sesong.

Siden sesongslutt 2014, hvor «de blaa» gjorde alle nedrykkstips til skamme og endte på niendeplass, har det vært det reneste exodus fra Nadderud.

Angriperne Fredrik Brustad og Franck Boli kommer til å bli savnet mest.

— Jeg er ikke skuffet, jeg peker bare på fakta. Klubben må lage en plan. Jeg utfordrer personene i klubben til å forstå hvor vi er og hva vi må gjøre for å kunne konkurrere.

Plan og visjon

Bradley kjenner godt til den røffe perioden klubben har vært gjennom. Pengesløsing er helt utelukket.

- Det forstår jeg, men det må være en visjon der. Jeg vil gjøre det jeg kan for å gjøre den gruppen vi har bedre og konkurransedyktig, men utover det arbeidet vi gjør på treningsfeltet må det være en plan og en visjon. Jeg prøver bare på en ærlig måte å utfordre klubben , sier Bradley.

Ærlig er han også da Aftenposten spør om hva som er styrkene og svakhetene til dagens stall. Spørsmålet egner seg ikke for den gruppen han nå har til rådighet. Planen er at nye spillere skal rekrutteres før seriestart.

Vi trenger mer tid til å jobbe og forbedre oss. Vi trenger noen ligakamper, så kan vi se hvor vi er på vei.

At Aftenpostens spår nedrykk bryr han seg ikke om.

— Det er det samme som i fjor. Jeg sier til spillerne at de ikke skal bry seg. De som setter opp tipsene vet ikke hvordan vi jobber i hverdagen.

Gir Bradley rett

Daglig leder, Lars Hjorth sier han har sansen for at klubben har en frittalende trener, og bryr seg ikke om at Bradley lufter sine kritiske tanker offentlig.

Hjorth gir hovedtreneren rett i at strategiarbeid er nødvendig, men mener samtidig at dette allerede er godt i gang.

— Første del av prosessen var en grundig evaluering av akademiet vårt. Vi har kommet langt i å utvikle spillere, og det kommer til å være grunnlaget for vår fremtidige satsing, sier lederen.

Resten av prosessen håper han å ha ferdig i løpet av våren og forsommeren. Hjort håper Bradley blir ut kontrakten.

— Han har tilført klubben enorm kompetanse både som leder og person.

Blir Bradley?

Bradley settes stadig i forbindelse med andre jobber, og det er usikkert på om han trener laget ut sesongen.

— Du kan aldri si noe sikkert i fotballen. Plutselig ser en klubb etter en trener og er interessert. For øyeblikket er all fokus og energi på laget vårt her i Stabæk, sier amerikaneren.