VANT: Brann snudde mot Åsane og vant. Foto: ØRJAN DEISZ

MYRDAL GRESS (bt.no): Åsane hadde tapt fem seriekamper på rad, Brann hadde hatt en kjempeopptur den siste uken etter at Lars Arne Nilsen erstattet Rikard Norling som trener. Likevel var det ikke bortelaget som tok styringen i bergensderbyet.

Pangstart for Åsane

Årets høydepunkt på Myrdal var knapt i gang da en sløv Fredrik Heggland ble frarøvet ballen av Åsanes Samuel Hagos. Høyrekanten la inn til Joachim Soltvedt, som rolig trillet ballen under Kenneth Udjus. Dermed sto det 1-0 før tre minutter var spilt, en skikkelig støkk for Nilsens menn.

Og det skulle komme mer. Ikke lenge etter var Niklas Lerpold veldig nær å doble ledelsen etter et vakkert gjennomspill fra Kristoffer Nesse Stephensen, men denne gang fikk Brann-keeperen kontroll.

Etter 24 minutter fikk samme Lerpold ballen i mål, men assistentdommeren mente ballen var ute før innlegget kom. Annulleringen stoppet imidlertid ikke Åsanes offensiv, og etter en drøy halvtime kom neste mål. Joachim Soltvedt skrudde et frispark inn mot mål, der Stephensen fikk gå fritt opp og heade fra fem meter. Ballen slo i tverrligger og ned på streken, før Stephensen var på plass og dyttet ballen inn. 2-0 til Åsane, noe som sto seg til pause.

Acosta reduserte

Også i annen omgang fikk de 2158 se Åsane komme best i gang. Så, i det 57. minutt, reduserte Brann på lagets første store sjanse i kampen. Et hjørnespark gikk via Kristoffer Barmen og Jonas Grønner før ballen endte hos Bismar Acosta på bakerste stolpe, som sikkert satte inn 1-2. Etter dette åpnet kampen seg mer opp, med gode muligheter for begge lag. Lerpold sendte i vei et godt skuddforsøk på frispark, men ballen gikk like utenfor Udjus’ venstre stolpe. Så traff Marcus Pedersen stolpen med en god avslutning etter en Brann-kontring.

Ved å sette inn Azar Karadas sørget Brann-trener Nilsen for å gi Åsane-stopperne betydelig større problemer i duellspillet enn tidligere i kampen. Etter 71 minutter sørget eidaren for kaos nok til at Pedersen fikk stå fri og nikke et høyt innlegg i mål.

Pedersen og Demidov

Plutselig sto det 2-2, og Brann ga seg ikke med det. Først var riktignok Martin Ueland nær å sende Åsane foran igjen, men Udjus reddet glimrende.

Deretter – i det 77. minutt – steg Vadim Demidov til værs på en corner. Midtstopperen stanget ballen mot nærmeste hjørne, og Åsane-målvakt Martín Sanchez Olsen klarte ikke å stoppe den. Branns snuoperasjon var fullført.

Åsane forsøkte desperat å slå tilbake de siste minuttene, men maktet ikke å produsere store sjanser. Nærmest scoring i sluttfasen var i stedet Brann-innbytter Alejandro Castro som satte en retur like utenfor mål.

Dermed tok Lars Arne Nilsen sin tredje strake seier i sin første uke som Brann-trener. Åsane-sjef Kjetil Knutsen må i stedet ergre seg over tre poeng som forsvant.