Stjernen-Rosenborg 2-5 (1-2, 0-0, 1-3)

Anført av en Brady Hjelle i praktslag, leverte Rosenborg en meget solid kamp da det gjaldt som aller mest borte mot Stjernen. Rosenborg måtte vinne for at håpet om sluttspill skulle leve helt inn i den siste serierunden – og spillernes heroiske innsats ble kronet med tre livsviktige poeng.

Åpnet med stygg feil

Men kampen startet på blytungt vis for Rosenborg. Et fryktelig bytte av ga Stjernen en alle tiders åpning. Hjemmelaget brøt pucken akkurat da backene til Rosenborg var på vei ut av isen. En kjapp kontring ga Gustav Thorell all verdens av tid mot Hjelle, og Stjernens toppscorer gjorde ingen feil. Sekunder senere fikk Stjernen en mann utvist, og Lou Dickenson fikk en gigantisk mulighet til en kjapp utligning. Men pucken ville ikke inn.

Milam utlignet

Minutter senere ble det likevel likt på måltavla. Rosenborg fikk på nytt muligheten i spill fem mot fire. Laget fikk satt opp et godt overtallspill, og Jamie Milam dunket pucken knallhardt inn bak Stjernen-keeperen fra blålinja.

Men Rosenborg gjorde det vanskelig for seg selv da Markus Dahl og Steffen Ratejczak forsvant samtidig i utvisningsboksen. Stjernen kom til noen eventyrlige muligheter, men heroisk innsats og fantastiske redninger fra Brady Hjelle stoppet hjemmelaget i spillet fem mot tre.

Med 45 sekunder igjen til pause, fikk Rosenborg en skikkelig opptur. Stjernen-keeperen gav en retur på et skudd fra distanse, og foran mål skuffet Lou Dickenson pucken inn til ledelse etter en svært jevn periode.

Skuddstatistikk: 12-12

Godt spill i undertall

Det var tydelig at hjemmelaget hadde bestemt seg for å sette på mer tempo i starten av den andre perioden, og satte sterkt press på Rosenborg. Men Rosenborg og Hjelle stod i mot.

Stjernen fikk flere muligheter i spill fem mot fire, men maktet ikke å score. Det gode undertallspillet virket å inspirere Rosenborg, og det så ut som de ville mest utover i perioden. Likevel kom Stjernen til de fleste og største sjansene. Men Brady Hjelle i praktslag hindret baklengs i midtperioden.

Skuddstatistikk: 16-8

Pangstart etter siste pause

Rosenborg fikk en fantastisk start på den tredje perioden. Kun et drøyt minutt var spilt da laget fikk en kontringsmulighet på Stjernen. Ført fikk Christer Greåker muligheten, deretter Lou Dickenson, før Jordan George satte inn trippelsjansen til 3-1 for Rosenborg.

Med knappe kvarteret igjen, fikk Stjernen en mann utvist. Dermed hadde Rosenborg en gylden mulighet til å sette spikeren i kista. Og slik ble det, for Wade Bergman dunket pucken til 1-4 inn fra blålinja. Da ble det helt stille i Stjernehallen.

Med stillheten varte ikke lenge. Med knappe tretten minutter igjen, skjøt Peter Wennerstrøm litt spenning inn i kampen igjen da han reduserte til 2-4. Likevel klarte ikke Stjernen å hente fram noen sluttspurt. To minutt for full tid, tok hjemmelaget ut keeper. Men det hjalp ingenting for Stjernen. I stedet kunne Rosenborg juble for 5-2 i tomt bur fra Jordan George med minuttet igjen.

Skuddstatistikk: 14-6