–.Jeg skulle ønske at vi grep denne muligheten. Men nå må vi legge skjebnen i Moss sine hender. Det er en situasjon vi skulle ønske at vi ikke var i, men nå er det blitt sånn, og vi kan ikke gjøre noe med det , sier midtstopper Ronny Espedal til Aftenbladet.

Allerede etter 50 sekunder fikk Sandnes Ulf en advarsel om hva som skulle komme. Martin Wiig kom seg helt fri på venstrekanten og la inn til Øyvind Hoås. Men han bommet på ballen.

Sandnes Ulf virket litt preget av stundens alvor og klarerte litt panisk de første fem minuttene. Men så viste de lyseblå at de kan spille god fotball. På tre minutter kom laget til tre målsjanser.

Tre sjanser på tre minutter

Først ble Morten Eriksen spilt flott gjennom i bakrom av Allan Borgvardt etter 7 minutter, men avslutningen gikk utenfor. Minuttet etterpå tråklet Borgvardt seg gjennom forsvaret og kom til en avslutning, men Sarpsborg-forsvaret fikk ballen unna.

Like etter var også Andreas Ulland Andersen frampå, men keeper fikk slått til hjørnespark.

Etter den gode Sandnes-perioden tok bortelaget mer over, og det var bare en god blokkering av Kenneth Sola som hindret en meget farlig sjanse for Michael Trulsen etter 15 minutter.

Skudd endret retning

Midtveis i omgangen tok Sarpsborg ledelsen da et skudd fra Joachim Jørgensen fra 18 meter endret retning i en fot og fintet ut Bo Andersen, som var på vei ned i andre hjørnet.

Sandnes-forsvaret hadde problemer med store Øyvind Hoås, og etter en halvtime måtte Steffen Haugland lage frispark da han klatret på ryggen til Hoås. Frisparket tok Tom Erik Breive seg av, og ballen snek seg inn mellom stolpen og keeperhanskene til Bo Andersen. Dermed tok det 0-2. Like etter hadde Morten Eriksen en stor mulighet til å redusere da han rundet keeper. Men Sarpsborg reddet på streken.

Tre minutter før pause var Sarpsborg nok en gang frampå. Tom Erik Breive tråklet seg fram og kom til avslutning inne i feltet. Bo Andersen gjorde en kjemperedning, men Martin Wiig var frampå å returen og saksesparket ballen i mål.

Tre minutter etter pause burde Michael Trulsen økt til 4-0, men han bommet på åpent mål etter fint forarbeid av Martin Wiig. I starten av andre omgang var mye av spenningen knyttet til resultatene i de andre kampene i nedrykksstriden.

Ny spenning

Lyspunktet for Sandnes Ulf var innbytter Jason St. Juste, som var frisk på venstrekanten etter at han kom inn for Vegard Aanestad.

Etter 73 minutter kom han seg fri på venstresiden og la inn til Morten Eriksen, som breisidet ballen nede i hjørnet. Sarpsborg svarte umiddelbart da Martin Wiig kom gjennom og ble felt av Bo Andersen. Men straffesparket fra Tom Erik Breive gikk langt over.

Fire minutter før slutt sikret St. Juste ny spenning både i bunnstriden og i opprykkskampen da han reduserte til 2-3 da han fikk stå helt alene på 8-9 meter på bakre stolpe.

Men Sarpsborg holdt unna og er fortsatt foran Fredrikstad i opprykkskampen. Sandnes Ulf er nå avhengig av at Follo ikke vinner borte mot Moss i siste kampen.

1. divisjon fotball menn søndag, 29. runde:

Alta – Ranheim 2-2, Bodø/Glimt – Moss 0-0, Follo – Mjøndalen 2-0, Fredrikstad – Tromsdalen 2-1, Løv-Ham – Bryne 1-2, Nybergsund-Trysil – Strømmen 0-2, Sandnes Ulf – Sarpsborg 2-3.