Han har egentlig lyst til å ta en lang ferie. Men hvis Ole Gunnar Solskjær ringer, må Mark Dempsey tenke seg om en gang til.

Dempsey har sagt nei til å forlenge avtalen i Djurgården og er derfor ledig på markedet i desember. Det satte ekstra fyr på ryktene om at engelskmannen er på vei tilbake til Molde i januar.

– Jeg snakker jevnlig med Ole Gunnar, men vi har ikke diskutert om jeg er aktuell for Molde neste år. Det er ikke noe konkret her, og det er sannheten, sier Mark Dempsey til Rbnett.

– Hva gjør du hvis du får et konkret spørsmål fra Molde da?

– Jeg vil alltid vurdere å jobbe med Ole Gunnar igjen. Jeg elsker den mannen, så enkelt er det. Perioden i Molde var den beste og mest suksessrike i min fotballkarriere, så jeg vil selvfølgelig snakke med dem hvis Ole Gunnar og MFK vil ha meg tilbake.

– Jeg hadde en fin tid i Molde og har mange gode venner der. Men som sagt: Vi er ikke i dialog om dette nå. Det eneste som er nytt, er at jeg kommer til å bli ledig. Mer er det ikke å fortelle, sier han.

– Lærerikt år

Dempsey kom til MFK sammen med Solskjær før 2011-sesongen. På tre år vant klubben tre titler; to seriemesterskap og ett cupgull.

– Jeg sa det før jeg dro til Haugesund, men denne gangen mener jeg det virkelig: Ole Gunnar er den eneste jeg vil vurdere å være assistent for på dette tidspunkt i karrieren. Bortsett fra en eventuell henvendelse fra Premiership er det ikke aktuelt for meg å være nummer 2 i andre klubber akkurat nå, sier Dempsey.

Det siste året har 52-åringen prøvd seg som hovedtrener både i Haugesund og Djurgården.

Mark Dempsey ledet Haugesund i vår. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Det har gått bra i Sverige og hele oppholdet har vært en positiv opplevelse for meg. Det har vært utfordrende å jobbe for to klubber i mitt første år som hovedtrener, men det har vært veldig lærerikt. Jeg har funnet ut en del om hva man skal gjøre og hva man ikke bør gjøre som hovedtrener. Det er sånn man blir bedre. Jeg mener også jeg har demonstrert egenskaper til å lede ulike lag i norsk og svensk fotball. Det har vært verdifullt.

Vurderer ett års sabbat

Avgjørelsen om å takke nei til ny kontrakt i Djurgården ble tatt for et par uker siden. Häcken hjemme (mandag) og Sundsvall borte (søndag) avslutter den vellykkede høstsesongen.

– Kontrakten går egentlig fram til 1. desember, men vi er enige om at jeg slutter en uke tidligere.

– Hva gjør du etter sesongen?

– Jeg har faktisk vært usikker på om jeg skal ta en ny trenerjobb med en gang. Jeg har tenkt at tida kanskje er inne for en lang ferie og en pause fra det konstante presset. Jeg har gått fra jobb til jobb i mange år nå. Noen ganger har jeg lyst til å ta trenerkurs eller reise rundt i England og besøke klubber for å lære mer. Men kanskje ombestemmer jeg meg hvis jeg blir rastløs etter noen ukers ferie. Det er sånn jeg er som person, sier Dempsey og ler.

Unner MFK Europa League

Engelskmannen så Moldes overbevisende 3-0-seier mot Stabæk på tv søndag kveld.

– Jeg følger jo med Molde, og likte veldig godt det jeg så i denne kampen. Spesielt de første 25 minuttene var veldig bra, da var det energi og attitude i hele laget. MFK har en god spillergruppe og forhåpentligvis kan de klare å få kvalifisering til Europa League til slutt. Det ville vært fantastisk etter skuffende sesong både for Ole Gunnar og klubben, sier Mark Dempsey.

Ole Gunnar Solskjær ønsket ikke å kommentere ryktene om Dempseys mulige Molde-retur etter Stabæk-kampen.

– Du må snakke med Mark om det. Vi har et fantastisk trenerteam her (i Molde), også. Vi har selvfølgelig hatt gode tider sammen, vi, men nå har han vel akkurat gjort ferdig sesongen, så spør «Demps» om det, sa Ole Gunnar Solskjær til Rbnett.

Han har med seg Erling Moe og Trond Strande i trenerteamet rundt A-laget denne sesongen.