Både Espen og Tom Erik Maldal blir å se i svart og hvitt på Randabergs treningsfelt når den nyopprykka 1. divisjonsklubben starter oppkjøringen 3. januar.

Brødreduoen, som begge takket nei til å fortsette i Sandnes Ulf utover 2010-sesongen, skal både trene med laget og samtidig innlede samtaler med klubbledelse og trenerteam i persillebygda.

— Det stemmer at vi får besøk av to blad Maldal på nyåret. Vi ønsker å bli litt bedre kjent med dem, samtidig som de også sikkert ønsker å bli bedre kjent med oss. Det blir spennende, sier sportslig leder i Randaberg, Per Thime, til Aftenbladet.no.

Positive Maldaler

Hovedpersonene ser fram til å mønstre på RIL-trening.

— Jeg kjenner mange i klubben fra før og er imponert over det laget fikk til med begrensede ressurser i fjor. Det skal bli interessant å se hvordan ting ligger an, sier tidligere Sandnes Ulf-kaptein og midtbanespiller Tom Erik Maldal.

— Randaberg er spennende. Jeg kjenner også mange der ute og er motivert, så får vi se hva som skjer, sier Espen Maldal, som har 27 1. divisjonskamper som midtstopper på samvittigheten.

Og mens to blad Maldal kan være på vei inn portene på Randaberg stadion, kan tidligere lagkamerat i Sandnes Ulf, og årets spiller i Randaberg, Fabiano Kristiansen, være på vei tilbake til sykkelbyen.

Uformell kontakt

- Ja, vi har vært i uformell kontakt med Fabiano og har planer om å sette oss ned med ham. Vi trenger en midtstopper, og vi vet hva han står for. Han fikk kjenne litt på nivået i 1. divisjon forrige gang vi var oppe og har nå hatt en meget sterk sesong i Randaberg, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Kristiansen, som har kontrakt med Randaberg ut januar måned, har ikke bestemt seg for hvilken drakt han ønsker å aksle kommende sesong, men er positiv til Sandnes Ulf.

— Jeg har ikke hørt fra Randaberg på veldig lenge, så jeg vet ikke hva de tenker. Sandnes Ulf er selvsagt spennende. Slik jeg ser det, har de et bedre lag enn Randaberg. Samtidig bor jeg på Sola, og det vil være kortere vei for meg til trening. Det hjelper også at jeg kjenner klubben fra før og vet hva jeg går til, sier midtstopperen, som heller ikke vil utelukke en videre tilværelse i svart og hvitt.

— Nei, det hadde ikke vært meg i mot å bli enige med Randaberg, men foreløpig har jeg, som sagt, ikke hørt noe mer fra dem, sier han.

Sportslig leder Per Thime varsler at de straks skal sette seg ned med Kristiansen.

- Ja, han er en av dem vi prioterer i tiden som kommer. Vi ønsker ham med oss videre, fastslår Thime.