Theodorsen ble nummer 14 på 10 kilometer klassisk i Skandinavisk Cup i finske Lahti søndag morgen. Det var en opptur etter at Theodorsen lørdag ikke kom seg videre fra prologen på sprinten.

– Hun var langt nede etter sprinten i går, og derfor var det bra å se resultatet i da, sa Anders Bystrøm, trener for rekruttlandslaget, til iTromsø søndag ettermiddag.

– Jeg var veldig skuffet lørdag, og det verste er når man ikke har noe å skylde på. Som løper på rekruttlandslaget bør jeg gå raskere enn det jeg gjorde på sprinten. Heldigvis var det bedre i dag, sier Theodorsen.

Theodorsen har hatt en utfordrende høst med mye sykdom, og derfor ikke klart å komme seg opp på det nivået hun tidligere har vist. Rekruttlandslagsløperen fra Kvaløysletta Skilag var senest i februar 2016 nummer 14 på femmila i Holmenkollen.

– Høyaktuell

Nå står derfor spenningen i om Theodorsen blir tatt ut til U23-VM som går i USA fra 31. januar til 4. februar.

– Vi må ta en diskusjon på dette i kveld, så det kan jeg ikke si så mye om, sier Bystrøm søndag ettermiddag.

– Jeg tror jeg har noe i et VM å gjøre. På de beste dagene mine denne sesongen har vært jeg vært blant de beste i U23 i Norge, sier Theodorsen som to ganger tidligere har vært med i U23-VM.

Theodorsen sier hun er glad for at hun «slipper å ta avgjørelsen om hvem som skal være med».

– Deter mange gode løpere som vil gå disse rennene, sier Theodorsen.

Totalt tre distanser arrangeres i mesterskapet i Park City. Sprint klassisk, 10 kilometer fristil og skiathlon er alle tre distanser Theodorsen ifølge treneren er aktuell for om hun blir tatt ut.

– Vi reiser bort med fem eller seks løpere. Men bare fire løpere går hver distanse. Det er unødvendig å sende noen til USA i to uker for å bare sitte der, sier Bystrøm som poengterer at Theodorsen fortsatt er «høyaktuell for å bli tatt ut».

Det samme er Lovise Heimdal fra Bardu som er en del av Team Nord-Norge.

– Å ha to løpere fra nord hadde vært morsomt, men vi må bare se hvem som blir tatt ut. Vi kommer nok til å gi beskjed til løperne om hvem som blir tatt ut i løpet av uka, men trenger ikke å melde inn hvem som skal delta før 17. januar, sier Bystrøm.

Kan bli NM eller Prøve-OL

For dersom Theodorsen ikke blir tatt ut er det et annet høydepunkt hun heller kommer til å delta på.

– NM på ski i Lygna går i de dagene VM arrangeres, og det er fine løp å delta på. Prøve-OL i Sør-Korea er også en mulighet, sier Bystrøm til iTromsø.

Theodorsen sier en eventuell NM-deltagelse ikke vil være en nedtur.

– Det er enormt å gå NM. I fjor hadde vi jo en fjerdeplass på stafetten der, sier skiløperen.

Anna Svendsen fra Tromsø ble nummer 13 på den samme distansen. Lovise Heimdal kom i mål på en 19. plass.

På herresiden ble Audun Erikstad nummer 23 og Torgeir Sulen Hovland nummer 49.