Aalesund og Odd spilte uavgjort 2-2 i Skien. Aalesund hadde tre poeng i lommen, men Odd maktet å komme tilbake to ganger. Odd var det beste laget, men et veldig effektivt Aalesund-lag gjorde det vanskelig for hjemmelaget.

Ledelse til pause

Odd Grenland åpnet kampen friskest og hadde noen gode sjanser tidlig i omgangen, men det var Aalesund som var giftigst foran mål.

Odd spilte seg til kampens første sjanse etter sju minutter. Et innlegg fra høyre ble stusset helt over på bakre stolpe i retning Simen Brenne, men fra spiss vinkel hadde veteranen nok med å tvinge ballen på mål.

To minutter senere var det Frode Johnsens tur til å avslutte, men fra 12 meter ble headingen for løs.

Christian Myklebust fikk sin debut fra start for Aalesund og tok godt vare på tilliten. Paul Addo tapte en duell mot nettopp Myklebust på høyre, og Aalesund-spilleren kunne sette full fart fremover helt upresset. Fra god posisjon slo han et hardt, lavt innlegg inn på første stolpe og Demar Phillips bredsiden ballen kontant i mål. Godt angrep av Aalesund og god avslutning av Phillips, som scoret sitt tredje mål i årets eliteserie.

— Når vi gir Odd 20 cornere og 30-40 frispark utenfor sekstenmeteren vår så blir det til slutt farligheter og det vet vi, sa Rekdal til tv 2 etter kampen.

Etter 35 minutters spill var hjemmelaget svært nær utligning etter en corner fra høyre. Addo slo presist inn på nærmeste stolpe, ballen gikk forbi alle og hadde retning mot mål, men Aalesunds keeper Sten Grytebust fikk bokset ballen ut. Først på returen var Simen Brenne, men fra tre meters hold ble skuddet hans blokkert ut til ny corner.

Odd beit seg fast i denne perioden og hadde flere cornere, men de kom aldri nærmere enn da Steffen Hagen plukket opp ballen på 20 meter og skrudde den i retning lengste hjørne. Grytebust hadde full kontroll.

I det 39. minutt forsøkte Simen Brenne seg fra 25 meter, men skuddet gikk rett på Grytebust som holdt ballen enkelt.

Aalesund gikk til pause med en noe ufortjent ledelse.

Slo tilbake

Hjemmelaget fortsatte der de slapp i første omgangen og 12 minutter ut i andre omgang fikk de betalt. Jone Samuelsen driblet seg fri på høyre og slo et glimrende innlegg mot bakre stolpe. Frode Johnsen hadde for lengst oppfattet situasjonen og var i bevegelse inn i boksen. Da innlegget kom, tok veteranen sats og knuste to AaFK-forsvarere i lufta og hamret ballen i mål med pannebrasken. Typisk Johnsen.

Odd fortsatte å skape sjanser, mens Aalesund hadde nok med å forsvare seg.

- Odd sliter med å komme til målsjanser mot oss og vi skal være fornøyde med å ta poeng i Skien. Det har vi ikke gjort før, forteller en positiv Rekdal.

Simen Brenne og Frode Johnsen hadde hver sin mulighet til å gi Odd ledelsen uten å lykkes. Aalesund ble presset langt bak i banen og hadde store problemer med å skape noe fremover.

Johnsen x2

Odd var klart best i denne perioden av kampen, men i det 81. minutt fikk Aalesund corner fra venstre. Jaager slo ballen inn på bakre stolpe, Morrison headet den tilbake og kaptein Peter Orry Larsen fikk pirket ballen over streken, med ryggen mot mål. 2-1 til Aalesund.

- Jeg er ikke fornøyd med at vi ikke klarer å vinne, men jeg er veldig fornøyd med at vi klarer å komme tilbake to ganger, sier Dag Eiliv Fagermo.

For etter 87 minutters spill fikk hjemmelaget corner fra høyre. Addo slo inn mot første stolpe, men ingen fikk hodet ordentlig på ballen. Isteden datt den rett i beina på Frode Johnsen, som fra kort hold dundret ballen i nettet. 2-2. Odd jaktet vinnermålet, men kom aldri nærmere enn et par halvfarlige dødballer. 2-2 var greit nok, selv om hjemmelaget kanskje var et lite hakk bedre enn Aalesund.

- Jeg synes ikke vi skapte så mye i første omgang, men i andre omgang trykket vi veldig til. Vi spiller mer hjemmebanefotball i dag enn vi gjorde mot Start i hvertfall og det er positivt, sa Odd-treneren.

To minutter på overtid er Erik Midtgarden veldig nær ved å sende Odd i føringen, men ballen strøk utsiden av stangen.