Fotball6. August 2010ToppserienArna IdrettsparkArna Bjørnar v Trondheims Ørn 3 - 1Åsne Takle Eide , Arna-Bjørnar scoret det første målet på nye Arna idrettsparkFoto: Astrid M. Nordhaug Foto: Astrid M. Nordhaug

Åsne Takle Eide kunne juble etter 3-1 og tre poeng etter at Trondheims Ørn ble nedsablet lørdag. Med sin 1-0-scoring ble 16-åringen den første som scorer mål på Arna idrettspark.

– Helt herlig. Utrolig gøy å score det første målet på vår nye Stadion. Jeg tenkte litt over det akkurat da ballen gikk i mål, sier Eide.

Redd for hodeskade

Hun er langt fra lagets høyeste spiller. Det å score med hodet er ikke dagligdags for angriperen.

– Hodet har jeg ikke scoret så mye med, men det har skjedd før. Jeg er ikke så god på hodet og pleier egentlig å trekke med litt fra dueller ute på banen. Jeg er redd for hodeskader, men når det er foran mål må jeg bare heade, forklarer hun.

Etter hodestøtet så det ut til at hjemmelaget hadde kontroll. Men trønderne hadde ingenting i mot å spolere åpningsfesten. På en corner banket de inn utligningen. Dermed sto det 1-1 til pause. Rett etter sidebytte fikk Veronica Aasgård prøve seg fra straffemerket, forsvareren plasserte ballen i stolpen. 20 minutter før slutt endte et soloraid fra Kristine Hegland i mål, og fem minutter senere roet Maren Mjelde feststemte arnabuer. 3-1 ble sluttresultatet.

– Vippekamp

– Det var en vippekamp som vi fikk vippet i vår favør. På 1-1 lurte jeg litt på hvordan dette skulle gå, derfor er det bra å se at vi avgjør dette selv, oppsummerer trener Morten Kalvenes.

Sjefen var langt nede etter 0-3-nederlaget mot Amazon forrige helg. Derfor var han også usikker på hvordan laget ville reagere mot gultrøyene fra midt-Norge.

– Vi underpresterte for en uke siden, og jeg synes ikke denne treningsuken har vært strålende. På feltet har det ikke vært den fandenvoldskheten som vi har hatt i de periodene der vi har utviklet oss mest, avslutter Kalvenes.

Kampfakta:

Arna-Bjørnar – Trondheims Ørn 3-1 (1-1)

Arna idrettspark. Eliteserien, kvinner.

TIilskuere: 618 Dommer: Monica Larsen, Bækkelaget.

Mål: 1-0 Åsne Eide Takle (25.), 1-1 Solfrid Andersen (40.), 2-1 Kristine Hegland (67.), 3-1 Maren Mjelde (73.).

Arna-Bjørnar (4-3-3): Christine Colombo Nilsen – Maren Knudsen, Caroline Walde, Veroncia Aasgård, Astrid Grøttå Ree – Kristine Hegland, Maren Mjelde, Isabelle Gjerde – Ingrid Ryland, Tina Algrøy, Åsne Takle Eide (Karoline Bakke fra 65.)