Pasningsmissene som har hengt ved Ståle siden den ulykksalige landskampen mot Polen for et par år siden, er borte. De offensive bidragene er gode og den defensive stabiliteten i klar bedring.

32-åringen er dessuten i veldig god fysisk form, ikke så rart; Ståle er et treningsprodukt og trener mye også for seg selv.

Derfor var det typisk at han sto på hardt også på formiddagens restitusjonsøkt på Voldsløkka i Oslo. Mens de andre som spilte mot Vålerenga i går, jogget ut på vanlig vis, la Ståle — sammen med Fredrik Winsnes - inn noen skikkelige drag:

— Jeg bruker gjøre det. Mot Vålerenga ble det ikke så mye løping som i mange av kampene tidligere i år. Jeg følte meg veldig sterk og hadde behov for litt ekstra. På den måten får jeg litt kondis-trening i tillegg til den nødvendige restitusjonen. Det gjelder bare om ikke å bli for ivrig, slik at restitusjonen blir for dårlig. Jeg klarer å finne den riktig balansen. I alle fall veldig godt å kjenne at jeg har slikt overskudd, sa Ståle til adressa.no.

Så var det selvsagt heller ikke rart at svaret ble "ja" da trenerne spurte Ståle om han kunne fylle ut det ene laget som gjennomførte ei kort spilløkt fem mot fem...