– Det må være overlegent å sitte ved Festningen eller Nidarosdomen å se EM-fotball, mener styreleder i fotballkretsen, Morten Wolden.

Sammen med resten av prosjektgruppen for EM 2016 i Trondheim møtte Wolden i går representanter fra Norges Fotballforbund.

Les også:

Her gikk partene gjennom UEFAs krav til aktuelle vertsbyer og sjekket også ut Lerkendal, for å finne ut av hva som må gjøres før banen skal kunne være arena for Europas beste fotballbein.

Under møtet la også prosjektgruppen frem sine tanker. I tillegg til satsing på vei og den voldsomme kapasiteten som trengs på overnatting, ble det vist frem en skisse over byen, som tok for seg følgende:

Lerkendal stadion

Øke kapasiteten til over 30.000 og bedre fasilitetene når det gjelder garderobeanlegg, parkering og VIP-plasser. Mye må utbedres, men i går kunne verken NFF eller prosjektgruppen si hvor mye dette vil koste. I likhet med de andre byene er det her Trondheim kommer til å søke statsstøtte.

Web-TV:

Høydepunkter: LSK - RBK | FFK - AaFK | Glimt - Brann | Start - TIL | Odd - VIF | Molde - Viking | Godset - Stabæk | Lyn - Sandefjord

Områder for supportere

I Østerrike og Sveits i fjor var det to såkalte fansoner i alle vertsbyene. Her var det satt opp storskjermer, det var servering, musikk og andre innslag som skapte stemning. Med stadioner som tar i underkant av 40.000 tilskuere vil være flere supportere i byene enn det er seter til på stadion, og i EM fjor var det for eksempel 200.000 tilreisende bare fra Kroatia. Prosjektgruppen ser på Nardo, Kristiansten festning, Marinen og Dødens Dal ved Gløshaugen som aktuelle steder for supporterne å samles.

Presseområde

Med det store antallet mediefolk som følger et EM (verdens tredje største idrettsarrangement), stilles det strenge krav til arbeidsforhold for pressen. Her ser man i dag for seg Realfagsbygget på Gløshaugen, men det kan hende at arbeidsrom for journalistene må ligge enda nærmere stadion.

Festplass på Torvet

Det er planlagt en stor festplass på Torvet, med arrangementer gjennom hele mesterskapsperioden.

– Det blir viktig for oss å vise hvor kompakt vi kan arrangere dette. I en slik løsning er det gangavstand fra stadion, via fansoner og inn til sentrum, forklarer Wolden.

NFF har allerede besøkt Stavanger og Skedsmo, og skal til Bergen og Bodø med det aller første. Det er også planlagt en ny hovedarena for norsk fotball i Groruddalen, Oslo. I juli vil fire byer bli plukket ut.

PS! 15. mai må prosjektgruppens endelige planer for Lerkendal stadion være klare. Da vil man også vite mer hvor mye det vil koste å bygge ut.