STRØMMEN (bt.no): Med 3-2— seier mot Strømmen havnet Løv-Ham på fjerdeplass i årets 1. divisjon. Det betyr at fyllingsdølene møter Fredrikstad på bortebane i semifinalen i eliteseriekvalifiseringen. Tomålsscorer Arve Walde og matchvinner Anders Næs er dagens helter for løvene.

Årets mål?

Det var med en het ”årets mål”-kandidat Løv-Ham tok ledelsen etter drøyt fem minutter på Strømmen stadion. Erlend Storesund slo en corner til Arve Walde som sto like utenfor sekstenmeteren. Walde traff perfekt med venstrefoten, og ballen føk inn i keepers venstre kryss. Intet mindre enn nydelig.

Etter 34 minutter var Matias Møvik nær ved å øke ledelsen med en kanon av et frispark fra rundt 25 meter. Skuddet gikk i stolpen og i beina på Sindre Marøy, men angriperen klarte ikke å stokke beina og sende av gårde an avslutning.

Strømmen på sin side ble gradvis farligere utover i omgangen, og etter 40 minutter skulle utlikningen komme. En corner ble headet tilbake til Jonas Rygg som enkelt kunne stange ballen i mål fra kort hold.

Ga ikke opp

Tydelig inspirert av scoringen beholdt hjemmelaget initiativet etter pausen. 51 minutter var spilt da Bjørn Dahl fullstendig feilberegnet et langt oppspill. Ballen gikk over hodet på midtstopperen og Andreas Moen kom dermed alene med med Løv-Ham-keeper Johan Thorbjørnsen. Moen tok vel vare på muligheten og satte ballen i lengste hjørne.

Men Løv-Ham ga ikke opp. Og etter 66 minutter skulle de få sin belønning. Igjen var det Arve Walde som var sist på ballen. Han fant ledig rom inne foran mål og bredsidet et innlegg fra Bjarte Haugsdal i nettet.

Strømmen var avhengig av seier og kastet frem spillere i jakt på et nytt mål. Det visste løvene å utnytte. Anders Næs fosset fremover på en kontring og valgte å gjøre alt selv. Avslutningen fra drøyt seksten meter suste i vinkelen.

STRØMMEN – LØV-HAM 2-3 (1-1)

1. divisjon menn

Strømmen stadion

TILSKUERE: 1087

DOMMER: Jonny Ditlevsen, Mo

GULT KORT: Ingen

MÅL: 0-1 Arve Walde (6.), 1-1 Jonas Rygg (40.), 2-1 Andreas Moen (51.), 2-2 Walde (66.), 2-3 Anders Næs (85.)

LØV-HAM (4-2-3-1): Johan Thorbjørnsen – Bjarte Haugsdal, Bjørn Dahl, Karl Morten Eek, Paul Addo – Efe Ehiorobo, Erlend Storesund – Mats André Kaland (Anders Næs fra 46.) (Alexander Solli fra 90.), Matias Møvik (Trond Erik Asbjørnsen fra 90.), Arve Walde – Sindre Marøy