STJERNEN-OILERS 3-4

• Vi startet bra, men slapp oss veldig nedpå. Stjernen gjorde det vanskelig for oss, men heldigvis klarte vi å jobbe oss fram til seier, sier Ruben Smith.

— Det så ikke særlig lyst ut på stillingen 1-3, men lagmoralen er veldig god. Vi får ikke panikk selv om det butter litt i mot. Det gjør at vi ofte klarer å snu kampene mot slutten, sier Oilers-målvakten.

Tøff kamp

Med ni strake seirer før torsdagens bortekamp mot Stjernen, hadde de fleste regnet med at Stavanger Oilers skulle få en grei reise til tre poeng mot bunnlaget fra Østfold. Slik gikk det ikke. Selv om de regjerende norgesmesterne åpnet kampen brukbart og skapte en rekke muligheter innledningsvis, var det bare Stjernen som fikk pucken i mål i løpet av den første perioden. Kurt Davis klarte ikke å komme tett nok på Stjernens Tomas Sinisalo som dunket pucken i Ruben Smiths lengste kryss fra skrått hold etter 16 spilte minutter.

Andre periode var knapt nok i gang da Kurt Davis viste seg fram riktig vei. Oilers-backen, som allerede har tatt klubbrekorden for antall backscoringer i en sesong, var på riktig plass og ordnet 1-1 med sin 15. scoring. Det er ingen tvil om at amerikaneren er en artist og viktig brikke i Stavangers offensive spill. Like trygg er han ikke alltid bakover. Bare sekunder etter han selv ordnet 1-1, havnet både Davis og backkollega Nick Schaus i trøbbel. Først ga Davis bort pucken med en svak klarering, så misset Schaus foran eget mål. Dermed gikk Stjernen opp til 2-1 ved Gustaf Thorell.

Bare minutter senere økte Stjernen ledelsen ytterligere. Oilers-back Mats Larsen Mostue havnet på etterskudd, og alene med Ruben Smith plasserte hjemmelagets Sander Valde pucken trygt i mål. Dermed 3-1 etter en rekke feil i Stavangers defensive rekker.

SCORET: Kurt Davis (med ryggen til) og Kurt Davis scoret mot Stjernen. (Arkivbilde: Pål Christensen)

EnveiskjøringOilers hevet seg veldig etter de to Stjernen-scoringene. De siste 14 minuttene av midtperioden fortonet seg som en eneste lang kanonade mot Chris-Henrik Nygård i vertenes mål. Mathias Trettenes reduserte til 2-3 – før et slagsmål mellom Peter Lorentzen og Marcus Bjørsland sendte begge to i dusjen. Flere scoringer ble det imidlertid ikke for et Oilers-lag – som flere ganger ble snytt for soleklare utvisninger av dommerne mot slutten av midtperioden.

Kampbildet i tredje periode ble som ventet – med et stort Oilers-overtak. I forrige serierunde, mot Storhamar, utlignet Dan Kissel til 3-3 like før slutt, før samme mann ordnet 4-3 i sudden death. Mot Stjernen viste amerikaneren nok en gang at han er en mann Oilers-fansen kan stole på når det drar seg til. Kissel var først framme på en løs puck etter 45 minutter og lurte den inn bak Stjernen-keeperen langs isen til utligning 3-3. ## Omdiskutert mål

Erik Boisvert har ikke vært noen stor suksess i Oilers-drakten så langt denne sesongen. Men i Lars-Peder Nagels skadefravær (strekk), fikk Boisvert sjansen. Den brukte han til å notere seg for sin andre scoring i hvit Stavanger-drakt. Men målet var svært kontroversielt. Fra død vinkel la Boisvert pucken på mål. Stjernen-keeper Nygård så ut til å ha første stolpe dekket, men pucken snek seg inn og dommeren valgte å dømme mål til heftige protester fra Stjernens spillere, som hevdet at pucken snek seg inn bak Nygård gjennom et hull i nettet. Etter flere minutters diskusjon – og uten muligheter til å se situasjonen om igjen på video — valgte dommerne å stå på sin opprinnelige avgjørelse. Dermed tok Oilers ledelsen for første gang i kampen.

• For meg så det ut til å være et greit mål. Jeg kunne i hvert fall ikke se at pucken gikk gjennom nettveggen, sier matchvinner Erik Boisvert til Aftenbladet.no.

• Det har vært en tung periode for meg. Jeg har slitt med selvtilliten og fått lite istid. Det er noe jeg aldri har opplevd tidligere. Men denne scoringen gjorde veldig godt. Jeg håper det hjelper meg å komme i gang igjen. Jeg begynte jo bra i Oilers, så jeg vet at jeg kan, men det handler om å levere på isen. Det mentale betyr mye, sier Boisvert til Aftenbladet.

Nykommer får skryt

Med 4-3 var rollene plutselig snudd. Oilers senket seg noe mens Stjernen måtte angripe. Ruben Smith har fått lite tillit i Oilers-målet de siste serierunde, men mot Stjernen gjorde Hundvåg-gutten flere avgjørende redninger mot slutten, blant annet da Stjernen fikk straffeslag.

4-3 holdt akkurat for Stavanger Oilers – som vant sin tiende strake seier uten å overbevise.

Gledelig for Oilers var imidlertid innsatsen til nykommer Travis Ehrhardt. Den canadiske backen viste seg fram med solid spill og flere positive offensive involveringer. Han kommer utvilsomt til å bli en viktig brikke når det drar seg til fram mot sluttspillet.

• Han ser veldig bra ut allerede og kommer nok til å bli enda bedre framover. En veldig spennende type, beskriver Ruben Smith

FAKTA

Frisk Asker – Tønsberg 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

1111 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (14.37) Tommy Enström (Mats Hansson, Jonas Johansson).

2. periode: 2-0 (32.05) Mats Knutsen (Espen Fanøy Salo, Christian Thinn).

3. periode: 3-0 (57.47) Petter Kristiansen.

Dommer: Robin Berg, Stjernen, Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Frisk 4 x 2 min., Tønsberg 5 x 2 min.

Rosenborg – Lørenskog 3-8 (1-2, 1-3, 1-3)

1612 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (12.00) Kenny Corupe (Marius Trygg, Knut Henrik Spets), 0-2 (12.33) James Sixsmith (Christopher Henriksen, Mats Frøshaug), 1-2 (19.49) Niklas Unger Nilsen (Joakim Erbe, Jordan George).

2. periode: 2-2 (22.31) Lou Dickenson (Jamie Milam, Thomas Wiig), 2-3 (23.38) Wacey Rabbit (Spets, Sixsmith), 2-4 (32.25) Corupe (Lars Erik Spets), 2-5 (38.06) Emil Frøshaug (Spets, Joacim Sundelius).

3. periode: 3-5 (49.20) Dickenson (Carl Gustafsson, George), 3-6 (49.41) Frøshaug (Spets, Jens Skålberg), 3-7 (51.14) Spets (Rabbit, Sixsmith), 3-8 (59.44) Steffen Thoresen (Henriksen, Spets).

Dommer: Per Gustav Solem, Astor og Aina Høve, Rosenborg.

Utvisninger: Rosenborg 7 x 2 min., Lørenskog 6 x 2 min.

Stjernen – Stavanger 3-4 (1-0, 2-2, 0-2)

1002 tilskuere

Mål: 1. periode: 1-0 (16.16) Tomas Sinisalo (Anders Danielsson, Dan Fredrik Nygård).

2. periode: 1-1 (22.05) Kurt Davis (Jean-Michel Daost, Tommy Kristiansen), 2-1 (22.31) Gustaf Thorell (Peter Wennerström, Erik Lundin), 3-1 (24.05) Sander Valde (Ryan Annesley, Chris Henrik Nygård), 3-2 (33.51) Mathias Trettenes (Dennis Sveum, Henrik Solberg).

3. periode: 3-3 (44.27) Dan Kissel (Juha-Pekka Loikas, Martin Strandfeldt), 3-4 (48.28) Eric Boisvert.

Dommer: Eirik Hansen, Jutul og Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Stjernen 2 x 2 min., 1 x 5 min., 2 x 20 min (matchstraff), Stavanger 7 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min (matchstraff).

Storhamar – Vålerenga 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)

2586 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (6.29) Martin B. Huse (Nathan Martz, Jimmy Andersson), 1-1 (11.12) Rasmus Juell (Jonas Knutsen, Daniel Sørvik).

2. periode: 1-2 (22.11) Mathias Trygg, 1-3 (37.23) Trygg (Knutsen, Tobias Lindström).

3. periode: Ingen mål.

Dommer: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Petter Hegle, Nes.

Utvisninger: Storhamar 7 x 2 min., Vålerenga 6 x 2 min.