Tar du inn TV-signalene via parabol, og er interessert i engelsk fotball, får du fortsatt se én av lørdagskampene klokken 16.00. Det har gått rykter om at også denne kampen ville glippe for parabolbrukerne, etter at dette nå rammer svenske seere.

Men TV 2 opplyser til Bergens Tidende at de fortsatt får sende én av 16-kampene lørdag til sine parabolbrukere. Før mars kunne de med parabol velge mellom tre kamper, men en EU-dom gjorde at tilbudet ble redusert fra tre til en kamp på grunn av engelske rettighetshavere.

For parabolkunder som abonnerer på TV 2 Premier League vil de to øvrige 16-kampene være gratis tilgjengelig på web-tv , opplyser Anne Tufte, prosjektleder for Premier League på TV 2. De med kabel-TV vil fortsatt kunne velge mellom tre 16-kamper lørdag, som tidligere.

Verre i Sverige

I Sverige er de anglofile verre stilt. Premier League har nemlig informert rettighetshaver Viasat Sverige om at de ikke får lov til å sende lørdagskampen klokken 16 via satellitt, det vil si om man tar imot signalene via parabol.

Årsaken er at Premier League vil beskytte paragraf 48 i UEFAs lovverk, som skal garantere besøksantallet på arenaene. Ingen TV-selskaper får ifølge denne paragrafen sende direkte fotball på TV klokken 16 på lørdager i England. Sendinger via satellitt rekker frem til seere utenfor Sverige, og derfor kan britiske seere nås av Viasats TV-signaler i England.