Iven Austbø har klart det de aller fleste trodde var umulig da Thomas Myhre signerte for Viking. Randaberg-karen holder meritterte Myhre på benken. Etter søndagens 1-4-tap mente trener Uwe Rösler at Austbøs innsats var godkjent, og ingenting tyder på at han vrakes til neste kamp.

— Vi følger situasjonen nøye og registrerer det som skjer, sier en kryptisk Ola By Rise, assistenttrener på A-landslaget.

Det har Thomas Myhre selv forståelse for.

— Nå må jeg først spille meg inn på Viking, men det er klart at jeg ikke kan gi meg på landslaget med den sistekampen jeg hadde, har Myhre tidligere uttalt.

Må spille fast

Verken By Rise eller Åge Hareide vil fremføre sterke meninger i saken. Likevel er det ingen tvil om at privatkampen Norge-Argentina kommer for tidlig. Det samme gjelder EM-kvalifiseringskampen mot Moldova 8. september. Viking spiller kun tre kamper før landskampen.

— Det er klart at Thomas bør spille fast en stund før han er aktuell på landslaget. Jeg må få sett ham i noen kamper først, sier Åge Hareide.

Viking spiller kun tre kamper før Moldova-kampen.

Klassisk dilemma

Ola By Rise har forståelse for Röslers dilemma.

— Dette er en klassisk situasjon der treneren må velge mellom to solide keepere i hver sin ende av karrieren. Jeg stoler på at Rösler tar den vurderingen som er til det beste for Viking og dermed også for norsk fotball og landslaget, sier By Rise, som ikke har satt et stort sort kryss over navnet til Myhre.

— Han har alle muligheter for å komme tilbake. Denne motgangen bygger karakter, og Thomas takler dette på en veldig fin måte, sier By Rise.

Rösler-møte

Da Åge Hareide var i Stavanger for å se Viking-Brann nylig, hadde han møte med Rösler der keepersituasjonen ble diskutert, uten å ville utdype hva som ble sagt. Hareide har imidlertid latt seg imponere av Austbøs innsats.

— Vi følger også ham nøye, sier Hareide.