hangeland1 Foto: TAN SANG
riise Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX

BISLETT: — Jeg ser frem til 2014 - selv om det er umulig å svare på hvor lenge kroppen holder, sier John Carew (29) til Aftenposten.

Les også:

- Neste år er ikke siste sjanse for meg til å spille i fotball-VM. Om fem år har jeg fortsatt ikke fylt 34, forteller John Arne Riise (28).

— Jeg håper jeg er med til i hvert fall 2014, men jeg kjenner allerede nå at det begynner å tære på kroppen. Det er tøft med så mange kamper, mener landslagskaptein Brede Hangeland (27).

Gerrard gir seg

Tirsdag fortalte England-profil Steven Gerrard at neste års mesterskap i Sør-Afrika sannsynligvis blir hans siste. Gerrard vil da være 30 år, og jevngammel med de norske landslagsstjernene.

— Han spiller i Champions League i tillegg til serien, og har rundt 60 kamper i året. Foreløpig er ikke jeg på noe Champions League-lag, og har kun 30 kamper i året. Slitasjen er ikke like stor, og forhåpentlig holder jeg lenger, men det avhenger selvfølgelig av at jeg holder meg skadefri, sier Aston Villa-spiss Carew.

Hangeland mener 2014 bør gå, og kanskje litt til også.

- Men jeg må være skadefri - og god nok, påpeker en av den engelske seriens beste midtstoppere.

Les også:

Tar en Maldini?

Riise innrømmer at han har latt seg inspirere av Milan-legenden Paolo Maldini, som nylig la opp i en alder av 40 år. Kanskje VM i 2018 vil være en perfekt anledning for Riise til å ta avskjed?

- Målet er å holde fotballkarrièren i gang til jeg er 37-38 år, men om jeg fortsatt er god nok for landslaget er ingen selvfølge, mener sunnmøringen.

— John Arne er så godt trent og sterk fysisk at han kanskje er den av oss som har forutsetninger til å holde på lengst, tror Carew.

Men først er det Makedonia. I Skopje. En seier der gir håp om at VM-drømmen blir oppfylt allerede neste år.