FotballLSKHallen06.02.09TreningskampHamarkameratene Hamkam - VikingBørre Steenslid stirrer på Tommy ØrenFoto: Eirik Førde Digitalsport

Steenslid ut, Nevland inn

<p>Skaden til Børre Steenslid er verre en først antatt. Erik Nevland er ny spiller i landslagstroppen mot Tyskland.</p>

Geir Søndeland

Skaden i låret oppsto i kampen mot HamKam på fredag. 68 minutter var spilt av oppgjøret da Steenslid signaliserte at han måtte bytte. Lysluggen ble erstattet av unggutten Christian Landu Landu. Etter kampslutt fryktet ikke Viking-stopperen at han måtte melde forfall til onsdagens treningskamp mot Tyskland.

– Jeg har fått føling med en hamstringskade. Det var ingen vits å ta noen sjanser i en slik kamp som dette, sa Steenslid til Aftenbladet.no.

Skuffet Steenslid

Men i løpet av helgen har omfanget av skaden vist seg alvorlig nok til at Steenslid måtte melde forfall søndag.

– Han har en overbelastning bak i venstre lår som stivnet til utover i kampen mot HamKam. Den sitter såpass dypt, at vi i går, i samråd med legen på landslaget, ble enig om å melde avbud, sier Arne Sture, medisinsk koordinator i Viking, til Aftenbladet.no.

Landslagsdebuten til den tidligere Sogndal-forsvareren blir dermed satt på vent inntil videre.

– Det er ikke noen strekk, men på grunn av at han måtte kunne være i full trening når de ankommer Tyskland, ble vi enig om å melde avbud, fortsetter Sture, som vedgår at forfallet selvfølgelig kommer som en skuffelse på Steenslid.

– Ja, det er klart. Men han er realist og får sjansen igjen, sier Sture.

Rekker Start-kampen

Imidlertid skal Vikings bortekamp mot Start kommende søndag ikke stå i fare for hurtigtoget.

– Han har et opplegg hvor han tar det rolig i fire-fem dager, men han skal være klar til kampen neste helg.

I tillegg har Daniel Fredheim Holm meldt forfall, mens Tor Hogne Aarøy trolig gjør det samme, da samboeren venter parets andre barn.

Nevland inn

Ny spiller i troppen er Fulhams formspiller Erik Nevland.

Dermed tar landslagstrener Egil «Drillo» Olsen Roy Hodgsons formaninger på alvor. For Fulham-treneren ba innstendig fotballforbundet om ikke å glemme Nevland, i etterkant av den tidligere Viking-spissen to scoringer mot Portsmouth i 3-1-seieren lørdag 31. januar.