LEANGEN (adressa.no): Etter å ligget under 2-0 kom Rosenborg knallsterkt tilbake i lørdagens kamp mot Vålerenga. Først reduserte Jordan George til 1-2 etter 35 minutter. Deretter utlignet Jamie Milan tre minutter senere.

Da løftet stemningen seg i Leangen ishall voldsomt og Rosenborg-leder Per Jørgensen fikk oppleve noe av potensialet som finnes i trondheimspublikummet når laget presterer på isen.

Sisteperioden ble en gyser. Allerede etter to minutter tok serielederen ledelsen, men Rosenborg slo tilbake. Kvarteret før slutt sørget Greg Jacina for 3-3. Bare minuttet etterpå førte Sondre Olden Vålerenga opp i 4-3. Deretter var det Lou Dickenson som igjen løftet stemningen i taket i ishallen. Stillingen var 4-4 tolv minutter før full tid.

— Fokuserer på sporten

Da ett minutt gjenstod, hadde Rosenborg to mann i utvisningsboksen. Tross massivt press maktet ikke Vålerenga å få pucken i mål. Kampen gikk til sudden death. Rosenborg var dermed sikret ett poeng.

Et drøyt minutt ut i spilleforlengingen sørget Brede Frettem Csiszar for Vålerenga-seier til slutt. Likevel kunne nesten to tusen på tribunene glede seg over imponerende innsats av trønderne.

- Jeg synes vi gjorde en heroisk innsats. Spillerne ofret seg hensynløst. Vi presterte veldig bra, sier Rosenborg-trener Hasse Hansson til adressa.no.

Flere samtaler med kommunen

Kampen ble et pusterom fra den økonomiske krisen klubben er midt oppe i. Kommunaldirektør Morten Wolden satt ved siden av Per Jørgensen og fulgte deler av kampen fra tribuneplass. Han sier det er fullstendig uaktuelt for Trondheim kommune å gå inn med penger for å få Rosenborg Ishockeyklubb ut av den økononiske hengemyra de har havnet i.

Wolden har gjennomført flere samtaler med ishockeyklubben de siste ukene, på bakgrunn av klubbens vanskelige situasjon.

— Det jeg har sagt er at kommunen ikke vil gå inn med penger til en redningsaksjon. Det er ikke første gang en toppklubb i Trondheim er i økonomiske problemer. Vi er nødt til å behandle alle likt, sier Wolden til adressa.no.

Vil ruste opp hallen

Samtidig som han avviser å gå inn med en redningspakke, er Wolden svært interessert i å hjelpe klubben over et lengre perspektiv.

- Rosenborg har lyst til å gjøre noe med hallen, få på plass storskjermer og forbedre VIP- og serveringsarealet. Vi eier hallen, men det er de som bruker den mest. Vi er interesserte i å høre på de planene, sier Wolden.

Han poengterer at klubben heller ikke har spurt kommunen om å gå inn med en redningspakke.

- De må rydde opp selv

— De må selv rydde opp og skaffe likviditet, så kan vi bidra på lengre sikt. Klubben har allerede forsøkt å ta grep med iå ruste opp hallen, sier Wolden.

Han er helt klar på at Trondheim trenger en ishockeyklubb på øverste nivå.

— Det er veldig trist hvis de ikke klarer å fortsette. Det er tøft å drive, dette er jo en dugnadsklubb. Jeg kjenner igjen litt av situasjonen fra Ranheim fotball, sier Wolden.

Styremøte søndag

Rosenborg-styret skal ha et nytt møte søndag ettermiddag. Etter det kan det bli tydeligere hvor veien videre går for klubben. Styreleder Thomas Wiggen har full forståelse for at det er uaktuelt for Trondheim kommune å spytte inn penger for å redde klubben ut av krisen.

— Det har aldri vært aktuelt for oss å be om at de skal gjøre det. Vi jobber med en radikal endring av hvordan vi skal tenke. Vi er nødt til å generere inntekter selv. Vi kan ikke basere oss på donasjoner fra næringslivet, sier Wiggen til adressa.no.

- Kommunen har sagt at de kan hjelpe oss med VIP-arealer, bedre serveringslokaler og storskjermer, men ikke med å betale lønn og regninger, legger han til.