I sommer ankom han Göteborg med et tilsynelatende umulig utgangspunkt.

Örgryte lå helt sist i Allsvenskan med to poeng på 12 kamper — og 10 poeng opp til sikker plass med 18 runder igjen å spille.

Etter ti kamper i sjefsstolen har Örgryte klatret opp fra bunnen, og det er kun to poeng opp til kvalifiseringsplass.

- Det er åtte tøffe kamper igjen, men vi er bare fire poeng unna sikker plass. Det er godt at vi vinner igjen, for i begynnelsen bikket det feil vei, sier Åge Hareide til Aftenposten.no

Etter 2-1-seieren over Halmstad tirsdag meldte svenske Aftonbladet at Örgryte ville ha Hareide som trener også neste sesong – selv ved nedrykk.

- Savnet treningsfeltet

— Akkurat det tar jeg ikke stilling til nå. Først skal vi fullføre sesongen. Det er for tidlig å tenke neste sesong, sier Hareide.

Han og spillerne ladet opp til tirsdagens kamp på restaurant – med Hareide som kokk.

- Jeg laget bacalao til dem, og de likte det godt. Det var en restaurant som tilhørte en sponsor. Det er viktig med samhold i gruppa, og det har vi mye av, forklarer Hareide.

Han forteller at det å være tilbake på treningsfeltet hver dag har vært godt.

— Jeg har savnet treningsfeltet. Det gjorde jeg som landslagssjef også. Der var det veldig korte perioder man hadde mulighet til å påvirke spillerne, nå kan jeg jobbe med ting hver dag. Det var en viktig årsak til at jeg tok jobben. Jeg har energi og lyst til å være klubbtrener, sier Hareide til Aftenposten.no.

Han merker godt hvilke tradisjoner som er i den svenske klubben han leder.

— Det er en gammel klubb fra 1887, og jeg merker hvor mye den betyr for folk. Det er en god lagånd og lange tradisjoner her. Alle er veldig lojale, og sammen får vi resultater, sier den tidligere landslagssjefen.

Tallet var 29

Med åtte kamper igjen er spenningen stor i bunnen av Allsvenskan. Djurgården ligger sist med 16 poeng. Ôrgryte er nest sist med 17 poeng. Hammarby, Gais og Halmstad har henholdsvis 19, 21 og 22 poeng så langt. Alle har spilt 22 kamper.

- Vi har et snitt på 1, 5 poeng på de ti kampene jeg har vært her. Fortsetter vi slik bør det gå. Det er tabellregning som gjelder nå. Vi kan tåle å tape kamper, men da må vi også vinne noen oppgjør, sier Hareide.

Klarer han å sanke 1,5 poeng i snitt ut sesongen ender Örgryte på 29 poeng. Det skal være nok tror Hareide.

— 29 er et svært aktuelt tall. Jeg tror det skal holde om vi kommer dit, sier han.